Ženske ćudi koje izluđuju muškarce

Jednostavno, žene i muškarci razmišljaju i gledaju na stvari drugačije. Nešto što je ženama ogromna i važna stvar muškarcima može biti tek sitnica, zbog čega nikako neće shvatiti zašto se žene toliko uzrujavaju. Naravno, isto važi i obrnuto.

Postoje brojne "sitnice" koje se ženama čine potpuno nevažne i dobroćudne, a koje mogu potpuno da izlude muškarce. Evo nekih koje izdvaja Metroportal:

Iskaljivanje besa na njemu

OK, ne treba biti stručnjak da zakljućimo kako malo ko voli da bilo ko iskaljuje svoju nervozu na njemu. S druge strane, iako verovatno mislite kako je to povremeno neminovno u ljubavnoj vezi, znajte da se muškarci mnogo teže nose s tim ženskim ispadima nego što su spremni da priznaju. I dok ženama, priznale to ili ne, većinu stresnih situacija reši pokoja suza, muškarci su naučili da sav taj stres i bes zadržavaju u sebi. Muškarce posebno frustrira situacija gde se žene deru na njih kad nisu krivi i nemaju razumevanja za njihovu potrebu da se ispucaju na njima. Dame, klonite se toga što je više moguće, za dobrobit i budućnost vašeg odnosa.

Naređivanje i određivanje šta sme, a šta ne

Uh! Ako bismo sproveli anketu na muškarcima koji su u vezi ili braku, gotovo će jednoglasno odgovoriti da im je ovo jedna od najomraženijih osobina kod njihovih partnerki, a oni koji bi rekli nešto drugo to bi vrlo verovatno bilo zato što su ih anketari ulovili u društvu te iste partnerke. Ženama je priroda ugradila taj nagon da se brinu o drugima, ali morate da imate razumevanja da vašem partneru vi niste roditelj, niti je vaš posao da mu govorite šta sme, a šta ne. Muškarci su posebno osetljivi na ultimatume u vezi, pa uprkos tome što ćete ucenom privremeno dobiti ono što želite, dugoročno će vaš frajer potražiti zelenije pašnjake kod devojke koja mu ne kokodače nad glavnom 24 sata dnevno.

(old_image)

Prevelika potreba za pažnjom

I ovo je jedna od onih stvari koje niko ne voli u vezi, ali muškarcima još teže padaju partnerke koje neprestano traže pažnju, nego što je to slučaj kad je situacija obrnuta. Naravno, ukoliko se osećate zakinutom u bilo kom delu vašeg života i veze, naročito je važno da mu to date do znanja, ali morate to da učinite sa puno obzira i takta. Slanje 50 poruka dnevno, zvanje 10 puta na dan, forsiranje komplimenata i ostale „taktike" da ga držite na kratkoj uzici neće vam dugoročno doneti ništa dobro. Zapamtite, u popravljanju nečega što vam smeta u vezi uvek prvo morate krenuti od sebe.

Zaokupljenost samom sobom

Kao što mušarce odbijaju žene koje imaju preveliku potrebu za pažnjom, tako im smetaju i one koje se ne bave ničim drugim osim samima sobom. Sasvim je u redu da se žena 21. veka oseca srećno, ispunjeno i zadovoljno u svojoj koži i da puca od samopouzdanja, ali morate da shvatite da ljubavna veza nije takmičenje u tome ko će biti bolja i uspešnija osoba, već je mesto na kojem učite da delite život, osećanja i ljubav s drugom osobom. Imajte na umu da je vaš muškarac s vama zato što misli da ste super i što vas voli, ne morate neprestano sebi i svetu dokazivati koliko vredite. Spustite svoj gard na trenutak i videćete da će to uroditi samo dobrim stvarima, a nikako onim negativnima.

Pogledajte još