Naprednjaci u blagoj prednosti

Na konferenciji za novinare urednik NSPM-a Đorđe Vukadinović rekao da SNS ima podršku 28,4 odsto ispitanih, dok DS uživa podršku 27odsto učesnika istraživanja. Ulasku u parlament mogu da se nadaju Socijalistička partija Srbije (8,4 odsto), Srpska radikalna stranka (7,1), Demokratska stranka Srbije (7,1) i Liberalno-demokratska partija (6,6 odsto).

Vukadinović je rekao da bi za cenzus mogli da se bore i Ujedinjeni regioni Srbije, koji sada imaju podršku od 3,2 odsto, dok je to mnogo manje verovatno za Jedinstvenu Srbiju sa 2,6, Socijaldemokratsku partiju Srbije sa 2,3 i Ligu socijaldemokrata Vojvodine koju je u istraživanju izabralo 2,2 odsto građana.

Procenjujući moguće postizborne koalicije, Vukadinović je rekao daje to sada veoma teško pretpostaviti ali da će jako dobru, praktično odlučujuću ulogu imati trećeplasirana stranka - SPS, naročito ako na izbore izađe sa koalicionim partnerima iz Jedinstvene Srbije i Pokretom ujedinjenih penzionera Srbije.

Prema njegovim rečima, na izbore bi izašlo 61 odsto anketiranih, dok je 21 odsto odlučno protiv. Ispitivanje NSPM-a obavljeno je u oktobru, u formi terenskog istraživanja, uz učešće 1.200 građana starijih od 18 godina.

BEOGRAD, 11. novembra 2011. (Beta

Pogledajte još