Zvezda traži Zlatnu značku za Moku!

U obrazloženju odluke Predsedništva Crvene zvezde se kaže da obrazloženje ovakvog predloga i nije potrebno, s obzirom da cela košarkaška javnost zna kakve zasluge Slavnić ima za jugoslovensku i srpsku košarku.

Slavnić je osvajio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine, bio je prvak sveta 1978. godine u Manili i osvojio je tri zlata sa Evropskim prvenstvima.

U bogatoj riznici trofeja Slavnić ima i srebro sa Olimpijskih igara u Montrealu 1976. i sa sa Svetskog prvenstva 1974. godine u Portoriku.

U saopštenju se kaže da je KSS do sada s razlogom "odavao priznanja onima koji su zlatnim slovima ispisivali stranice naše košarkaške istorije i činili da Srbija nosi epitet zemlje košarke", a prethodni put je to urađeno 28. decembra 2008. godine kada su zlatne značke dobili virtouzi sa košarkaškom loptom Dražen Dalipagić i Dragan Kićanović.

Tada je, kako je saopštila Zvezda, potpuno nezasluženo izostavljen još jedan umetnik magične igre Zoran Moka Slavnić, koji je sa Dalipagićem i Kićanovićem učestvovao u svim uspesima reprezentacije tokom sedamdesetih i s početka osamdesetih godina prošlog veka.

Predsedništvo Crvene zvezde je reagovalo na predlog Mirka Stojakovića, dugogodišnjeg novinara Politike, Sportskog žurnala, Tempa, Večernjih novosti i Sporta da se ova nepravda ispravi i legendi crveno-belih dodeli priznanjekoje mu pripada.

FoNet

Pogledajte još