Jelena Rozga u Sava centru

Četiri večeri, četiri koncerta u nizu u Sava centru. Između Dejana Petrovića (četvrtak) i Džeja (subota i nedelja) ušunjala se Splićanka koju su obožavaoci u Beogradu dugo čekali – Jelena Rozga.

Pevačica sa najdužim stažom u grupi Magazin i prva dama koja je napunila „Spaladium arenu“ u svom rodnom gradu nije imala koncert u Beogradu od 2004. kada je još bila deo benda a debitovala je u našoj prestonici pre tačno deset godina.

Sve te uspomene je vezuju za Sava centar pa nije čudo što je upravo ovu dvoranu odabrala za svoj prvi solistički koncert u Srbiji. Izbor se pokazao kao pravi jer je sala bila skoro puna a šarmantna „Jele“ je uzvratila pruživši maksimum. Na sceni je provela dva i po sata, za to vreme se presvukla...dame su verovatno brojale koliko puta. Energetski naboj je donosio i odličan, usviran bend pa su mnoge pesme zvučale čvršće nego što smo navikli da ih čujemo.

JELENA ROZGA EKSKLUZIVNO ZA NADLANU UOČI KONCERTA

Počelo je jednom od aktuelnih tema „Grizem, odmah je usledio set Magazina. Otpevala je Jelena mnogo toga što je svojevremeno snimila u studiju („Ginem“, „Suze biserne“, „Ako poludim“, „Jel’ zbog nje“, „Minus i plus“, „Minut srca tvog“, „Prorok“...) ali i hitove koje je osamdesetih proslavila Ljilja Nikolovska.

Pevale su se u Sava centru sa istom emocijom kao i pre više od dvadeset godina „Ti si želja mog života“, „Piši mi“, „Ljube se dobri, loši zli“, „Tri sam ti zime šaptala ime“, „Tamara“,Balkanska ulica“ ali i zezalice koje za protok vremena takođe ne znaju – „Kokolo“, „Sve bi seke ljubile mornare“... Beogradska publika, pogotovo ona mlađa, pokazala je na nekoliko primera („Ona ili ja“, „Daj šta daš“, „Karantena“, „Razmažena“) da je dobro pripremila i Jelenine solo radove a megapopularna „Bižuterija“ je duplirana na bis.


Nije želela Rozga da otkriva ko će joj biti gosti na koncertu. Ispostavilo se da u rukavu ima samo jedan, ali vredan adut – The Frajle! Nevena, Jelena, Nataša i Marija su na nekoliko minuta („Ich Liebe Dich“ i „Štiklice“) u potpunosti preuzele šou glavnoj zvezdi.


Očekivalo se da se na bini pojavi i „pola čovek, pola osmi mart“ Željko Samardžić, međutim, niti se to desilo, niti je, uopšte, publika imala prilike da čuje duetski hit „Ima nade“ koji je snimio sa hrvatskom zvezdom. Zato smo i videli i čuli jednog klinca kome, očigledno ne nedostaje hrabrosti. Pružio je cveće Jeleni i pred celom salom je pitao „Ako osvojim Gren slem, hoćeš da mi pevaš ?“

Često je Magazin u Beogradu završavao koncerte legendarnom „Put putujem“ pa je Jelena rešila da se drži oprobanog i simboličnog. Popularna pevačica koja je blistala u svakoj kreaciji mahnula je glavnom gradu ali će do kraja godine biti, na ovaj ili onaj način, vezana za Srbiju.

Sledi novosadski koncert 21. novembra pa turneja po Hrvatskoj „Karlovačko Live“ zajedno sa Bajagom i instruktorima.


Pogledajte još