Džej u Sava centru na bini, a u publici prijatelji FOTO

Novembar u Sava centru: Dejan Petrović, Jelena Rozga, Novi fosili, Šaban Šaulić...i naravno Džej!

Godinama najpoznatiji Dorćolac je, samo 18 meseci posle Arene, zakazao dva koncerta i, reklo bi se, pogrešio u proceni jer ni prvi nije bio pun. Svejedno, oko 3.000 ljudi , među njima i Aleksandar Radulović Futa, Zoran Moka Slavnić, Toma „Blek panters“... napravilo je takvu atmosferu da se uglavnom nije osetilo da ima praznih stolica.

FOTOGALERIJA SA KONCERTA I KO JE SVE BIO KOD DŽEJA

Džej je na binu izašao obučen u tamno odelo ali sa belom beretkom i šalom i cipelama u istoj boji. Odmah je zapevao „Nedelju koja je odavno evergrin u njegovom opusu da bi nastavio takođe mahom uz balade – „Gde ću sad, moja ružo“, „Vetrovi me lome“, „Imati pa nemati“... Brzo je na red došla i pesma od koje je počelo sve i to upravo u Sava centru, na MESAM-u 1988, „Zar ja da ti brišem suze“.

Stepovao je Džej pevajući Gipsy Kings-e, bio je na trenutak i DŽEJMS Braun a dok se odmarao ovacije je dobijao njegov budući zet Adil, kao i „dve male“ kako ih je, u svom stilu nazvao. „Male“ koje su naježile celu salu kada su za „Zajdi, zajdi“ njihovi glasovi bili jedini „instrumenti“.

Nije Džeju svojstveno da vaga reči pa onda izleti i, recimo, „Zezam se, ćaleta mi, majke mi“ ili štogod slično. Nije novost ni kad, uz „ovo je, u stvari, žurka, a ne koncert, j..eš kad je sve precizno“ menja predviđen redosled pesama, međutim... Tanka je linija između spontanosti i konfuzije a Džej to ne oseća pa, recimo, odluči da ponovi ono što je pevao pre samo pola sata ili mu dođe da promeni pesmu (slučaj „Mrak, mrak“) a orkestar već počeo...

Činilo se da će „kocert bez koncepta“ potrajati malo duže od dva i po sata koliko je Ramadanovski najavljivao ali se to nije desilo. Nešto pre 23 časa, bez bisa, „odsvirao“ je neobičan kraj, bez bisa i kućama poslao uglavnom zadovoljnu ali i pomalo zbunjenu publiku. Publiku koja će mu, kao i uvek do sada, sve što treba da se oprosti – oprostiti i nastaviti da ga voli baš takvog kakav je.


Pogledajte još