Zvezda izgubila od Heliosa

Slovenačkoj ekipi to je bila prva pobeda u sezoni, dok su crveno-beli doživeli peti poraz, uz samo dve pobede i nalaze se na desetom mestu.

Protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi, Crvena zvezda je odigrala dosta slabo i zasluženo je izgubila. Od početka do kaja susreta crveno-beli su "jurili" prednost domaćina, koja je iznosla između tri i devet poena, ali nisu uspeli da naprave preokret.

Oslabljeni neigranjem najboljeg šutera Adama Morisona i Petra Popovića, Beograđani su se dosta mučili u napadu, ali im je mnogo veći problem predstavljala neorganizovana i puna grešaka igra u odbrani. Košarkaši Heliosa postigli su dosla lakih poena i na kraju su stigli do prve pobede u Jadranskoj ligi.

Posle ovog poraza, očigledno je da šefa stručnog štaba crveno-belih Svetislava Pešića čeka mukotrpan posao stvaranja snažne ekipe, koja će igrati sa mnogo manje oscilacija i dosta više samopouzdanja.

Helios
: Besedić 3, Person, Jeftić 4, Marković, Pašalić 23, Čebular, Bubnić 21, Gorjanc, Petrović 4, Črešnar 2, Gej 14, Prepelić 17.

Crvena zvezda: Čović 6, Cvetković, Marković 2, Lazić, Nedović 13, Lešić 20, Subotić 11, Nikolić 11, Milutinović 12, B. Popović 4, P. Popović.

FoNet

Pogledajte još