Najjači Srbin oborio svetski rekord!

Savić je jutros iz Irske rekao da će sigurno oboriti svetski rekord sa opremomn i da će sa dva pehara, kao najjači Srbin na svetu, stići u Srbiju sa svetskog prvenstva koje se završava u subotu 19. novembra.

"Kada sam se popeo na pobedničko postolje i kada je zasvirala naša himna zaplakao sam od sreće, a Irci su neprekidno aplaudirali. Kada se vratim, pravo ću sa aerodroma u Gornji Milanovac da radost podelim da roditeljima i komšijama", uzbuđeno je rekao 27-godišnji Savić.

On je pre dva dana, bez opreme, podigao teret od 260 kilograma što je za 35 kilograma više od prethodnog svetskog rekorda. On se sprema da u sredu, 16. novembra u disciplini sa opremom da osvoji i drugi pehar.

Vest da je Savić postao prvak sveta, u njegovom rodnom Gornjem Milanovcu izazvala je oduševljenje a predsednik opštine Milisav Mirković uputio mu je čestitke sa željom da obori i drugi rekord.

U njegovoj porodici majka Mirjana i otac Jeroslav, koji su rođeni u Gojnoj Gori na Maljenu, neprekidno primaju čestitke, a mladi dolaze da se interesuju kada je počeo da diže tegove, koliko dnevno trenira i traže fotografije.

Majka Mirjana mu je poručila da ga čekaju njegove omiljene puslice, koje dugo nije jeo, jer je zbog višemesečnih treninga imao specifičan režim ishrane.

Beta

Pogledajte još