Dino Merlin milioner!

Procenjuje se da bi Dino Merlin mogao da uštedi na plakatima, porezu, ali i organizaciji.

- Dino Merlin bi iz Srbije mogao da iznese milion evra, jer kada se uzme u obzir zarada u "Areni" (njegov honorar za jedan koncert je, kako se spekuliše, 300.000 evra!), kao i na prodatom piću i eventualno novac koji dobije od sponzora, a kada poplaća sve troškove, navedena suma mu je osigurana - tvrdi za "Alo" dobro obavešten izvor blizak bosanskom pevaču.

- Nastupe Dina Merlina organizuje njegov menadžer Asim Kraljić, koji je otvorio firmu u Srbiji, a koju će najverovatnije zatvoriti po završetku koncerata. To se radi jer izvođači ne žele da dele zaradu sa domaćim promoterima i organizatorima. Važno je samo da firma bude u Srbiji, tako da je Dino uštedeo na organizaciji - ističe dobro obavešten izvor, koji nastavlja da nabraja sve ono što bi bošnjački muzičar mogao manje ili uopšte da ne plati.

Gane Pecikoza za "Alo!" dodaje da je realna mogućnost da bosanski izvođač iznese milion evra iz Srbije.

Koncert organizuje firma osnovana u avgustu!

U prilog informaciji da je menadžment Dina Merlina otvorio firmu za organizaciju koncerata u Srbiji govori i činjenica da se menadžer ovog muzičara Asim Kraljić jedva setio imena preduzeća sa kojim posluje.

- Pa ne mogu tačno sada da se setim, u vožnji sam. To možete zvanično da saznate. Čini mi se da se zove "Digi medija promoušn". Iz Beograda su - konačno je otkrio menadžer Dina Merlina.

- Ja zaista ne radim koncert Dina Merlina i ne znam ko organizuje. Međutim, moguće je da to rade njegovi ljudi. Nije prvi put da menadžment stranog izvođača, što Dino realno i jeste, otvori firmu u Srbiji i organizuje koncert. Oni posle zatvore firmu i to je to. A naš je problem što ne postoje sindikati niti udruženja koja štite menadžere i organizatore u Srbiji - tvrdi Pecikoza.

On dodaje da je moguće je da je uštedeo na plakatima.

_ Ali uzmite u obzir da dugo nije nastupao u Srbiji, pri tom mi smo veoma jugonostalgični, a on je izvanredan umetnik. Dino je to zaslužio i ako je našao način da zaradi u našoj zemlji legalno, to je u redu - tvrdi za "Alo!" Pecikoza, dok je njegov kolega Raka Marić nešto skeptičniji kada je reč o Merlinovoj zaradi:
- Ne znam da li Merlin može da zaradi tu sumu, ali ukoliko njegov tim radi koncert, mislim da će im biti veoma teško. Koncert u "Areni" mora da radi neko ko poznaje teren. Nije isto organizovati koncert u Beogradu ili u Sarajevu. Takođe, javnost mora znati ko je organizator koncerta, pa šta ako se čovek, ne daj bože, razboli i otkaže koncerte, ko će vratiti pare ljudima? Mora se znati i iz bezbednosnih razloga. I tačno je da strani izvođači u Srbiji plaćaju manji porez od domaćih - otkrio je Marić.

(old_image)

"Alo" piše da su pokušali da pronađu zvanični sajt ove firme, ali da nisu uspeli. Na kraju su došli do imena izvesne Dade, koja je na čelu ove firme za organizaciju koncerta, koja je za "Alo!" izjavila da firma postoji pet godina.

- Naravno da nema nikakvih malverzacija i uredno smo potpisali ugovor sa „Arenom“. Naša firma „Digi medija prodakšn“ postoji već pet godina, a možete nas naći i na internetu. Možete poslati pitanja i na i-mejl Petra Milidragovića - izjavila je Dada.

Posle pretrage na internetu, ovu firmu nismo pronašli. Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je i Petar Milidragović direktor firme „Digi medija prodakšn“, koja je otvorena 2. avgusta 2011. godine, otprilike u isto vreme kada je Dino Merlin zakazao prvi koncert u Beogradu.

Pogledajte još