Grad propalih brakova je?

Svakog dana u proseku četiri meštana Novog Sada podnesu zahtev za razvod, čime se vojvođanska prestonice popela na vrh lestvice gradova sa najviše propalih brakova, piše "Blic".

Najčešći razlog za razvod braka su trajno poremećeni bračni odnosi. Pritom, kako izgleda, ucenjuju, podmeću nogu, namerno uništavaju imovinu, prepucavaju se oko dece, a neretko angažuju detektive kako bi saznali što više prljavih stvari o bivšem supružniku.

U Novosadskom sudu kažu da je samo tokom prošle godine registrovano preko 1.400 razvoda.

(old_image)

Osnovnom sudu u Novom Sadu je tokom 2010. godine podneto 925 tužbi za razvod braka i 412 sporazumnih predloga za rastavu. Najčešće se kao razlozi za razvod navode "trajno poremećeni bračni odnosi uslovljeni nesaglasnošću narav", a odmah potom različiti pogledi na brak i život, pa i na vaspitanje dece.

Veliki broj supružnika razvodi de između treće i pete godine bračnog života, a najčešće se u pitanju oni koji su se venčali dok su imali između 20 i 25 godina, saznaje list u Osnovnom sudu.

Advokati i sudije kažu da nekada rastavljenim supružnicima lakše da unište imovinu nego da je podele.

Bračni savetnik Branislav Kojadinović tvrdi da se muškarci i žene, kada naiđu na prepreku u braku, sve više koriste testiranjem supružnika preko društvenih mreža, nakon čega odlučuju da li ostaju u zajednici ili ne.

"Lažni nalozi na društvenim mrežama postali su normalna pojava, mada ih ja nikako ne opravdavam jer su oni samo pokazatelj koliko je nepoverenja među parovima", kaže Kojadinović. Gotovo svaki treći bračni par koristi se podvaljivanjem preko Tvitera ili Fejsbuka.

FoNet

Pogledajte još