Crna Gora se ne predaje!

Selektor Branko Brnović rekao je da veruje da ekipa može da pobedi sa 3:0.

"Neko može da pomisli da sam lud, ali sam optimista da Čehe čeka poraz od 3:0. Znam da će moji igrači dati sve od sebe na terenu i da će nas nositi naši strastveni i glasni navijači", rekao je Brnović.

Selektor se najviše oslanja na ofanzivni dvojac Stevan Jovetić-Mirko Vučinić.

"Siguran sam da možemo da damo dovoljno golova. Moja jedina briga je
da možda možemo da primimo jedan ako ostavimo rupe u odbrani",
rekao
je Brnović.

Trener neće moći da računa na suspendovanog defanzivca Milana Jovanovića, a verovatno neće igrati ni Marko Baša zbog povrede ramena.

Igrači se u optimizmu najviše oslanjaju na činjenicu da je Engleska u septembru vodila 2:0, ali je Crna Gora izjednačila do kraja utakmice i tako izborila mesto u baražu.

"Ispred naših fanatičnih navijača, sigurno možemo da se plasiramo. Ako smo dali dva gola Engleskoj, možemo i Češkoj", rekao je Jovetić.

Crnoj Gori bi ovo bilo prvo učešće na Euru, dok bi Češka plasmanom na takmičenje u Poljskoj i Ukrajini zadržala kontinuitet odlaska na sve kontinentalne šampionate od razdvajanja sa Slovačkom 1993. godine.

"Imamo idealan rezultat iz prve utakmice. Svesni smo da Crnogorci sada nemaju šta da izgube i da će krenuti u opšti napad. Ali, verujemo da nam je prednost dovoljna i da ćemo se odbraniti", rekao je golman Petr Čeh.

Njemu je u jednom prvenstvenom meču ranije ovog meseca slomljen nos, tako da će igrati sa zaštitnom maskom na licu, pored svoje uobičajene zaštite na glavi.

Očekuje se da će moći da nastupi kreator igre Tomaš Rosicki, iako je povredio stopalo u prvom meču, a u tim bi trebalo da se vrati i Milan Baroš posle povrede mišića. Tomas Hubshman je suspendovan.

Reprezentaciju Crne Gore je juče na treningu bodrilo nekoliko desetina navijača, koji su osim pevanja pesmi, palili i baklje.

Beta

Pogledajte još