Za hit video klip YouTube plaća 100.000 Evra

Kada je Hauard Dejvis-Kar na YouTube postavio video klip kako njegov mlađi sin Čarli grize prst starijem bratu Heriju, nije ni sanjao da će zaraditi više od 100.000 funti od partnerstva s YouTube-om. Nakon što je taj kućni video pregledan gotovo 400 miliona puta, postao je hit koji zarađuje.

YouTube u potrazi za novim viralnim sadržajem plaća i nekoliko desetina hiljada funti ljudima čiji kućni video postane popularan i viralno se proširi na internetu.

Partnerstvo sa YouTube-om se sastoji od deljenja prihoda od oglasa koji se pojavljuju uz popularne video zapise.

Dakle, snimajte decu, neobične situacije, duhovite sadržaje...ima ih svuda oko nas. Naša nespretnost ili spretnost, svejedno, ono što izaziva smeh i što volimo da gledamo, da podelimo sa drugima.... Mnogo toga što su objavili ponosni roditelji YouTube je dobro platio.

Kako su se oni lepo ispričali


Ovaj sajt prati sve što se objavi, i ako postoji dovoljno interesovanja za neki video, i pojavi se šansa da će postati viralan, kontaktiraju se korisnici koji su ga objavili i ponudi im se prilika za zaradu.

Oglasi koji su na stranici ili ugrađeni u video mogu generisati velike prihode, koji se dele između korisnika i YouTube-a.

Pogledajte još