Lukić na sastanku povodom formiranja Balkanske lige

U sofijskom hotelu Vitoša, pored domaćina iz CSKA, pojavili su se predstavnici još tri bugarska kluba - Levski, Beroe i Ludogorec, zatim delegati Ukrajinske i Bugarske profesionalne lige, beogradske Crvene zvezde, bukureštanskog Dinama, turskog Buraspora I azerbejdžanskog Intera iz Bakua.

Generalni direktor CSKA Dragoljub Simonović kazao je da će se sutra održati radni sastanak, ali da na njemu neće biti predstavnika klubova iz Grčke i Rusije, kao što je najavljeno.

"Očekujemo da se i oni pridruže ovoj inicijativi. Grci su tražili izveštaj sa prvog sastanka, pa će odlučiti da li da se pojave na idućem, a nadamo se da hoće", kazao je Simonović.

On je dodao da je cilj da se u ligu uključe timovi sa bogatim finansijskim budžetima, što bi privuklo sponzore.

"U pitanju su ruski klubovi koji nisu u vrhu njihove tabele, ali imaju velike budžete od oko 50-60 miliona evra i njihovo pojavljivanje privuklo bi pažnju sponzora", ocenio je Simonović.

Delegaciju beogradske Zvezde u Sofiji čine predsednik Vladan Lukić, članovi Upravnog odbora Dušan Mrakić i Goran Vesić, generalni sekretar Đorđe Stefanović, poslovni direktor Stefan Pantović i portparol Marko Nikolovski.

Beta

Pogledajte još