Rade Šerbedžija kao Radovan Karadžić ili Arkan?

Rade Šerbedžija glumio je lličnosti iz ruskog podzemlja, ali kako priznaje, nikada nije želeo da se posveti kontroverznim ljudima iz Srbije. Svojevremeno mu je bila nuđena uloga Željka Ražnatovića Arkana i Radovana Karadžića, ali je ponude odbio.

- Prihvatio sam da u Holivudu igram uloge ruskih mafijaša, ali nikad nisam pristao da glumim Željka Ražnatovića Arkana i Radovana Karadžića. Sad mi je žao što nisam prihvatio te uloge, jer bih posle svega uspeo da odbranim i takve likove. Međutim, tada su ratne strahote još bile sveže i bojao sam se da Arkan i Radovan Karadžić u mojoj interpretaciji ne budu previše simpatični za ceo svet - naglasio je Šerbedžija u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji.

Šerbedžija je ispričao i potresnu ispovest o tome kako su na njega, kao najveću jugoslovensku zvezdu, pucali i u Beogradu i u Zagrebu, jer su ga i ovde i tamo smatrali nacionalnim izdajnikom koga treba likvidirati.

Govorio je o životu bez domovine, druženju s Tomom Kruzom, Stenlijem Kjubrikom, Džekom Nikolsonom, kako u svojoj holivudskoj bašti peče jagnje na ražnju na lički način i uči holivudske zvezde da jedu rukama, i kako Anđelina Žoli nije htela da prlja prste.

Pogledajte još