Hugo Boss za odabrane

Bez VIP zvanica i crvenog tepiha, u pomalo tihoj i zavučenoj Čika Ljubinoj ulici, glamurozna radnja "Hugo Boss", samo za odabrane novinare, organizovala je predstavljanje najnovije kolekcije za jesen/zimu 2008. godine.

Militari stil ponovo je zakucao na vrata naših ormana, i to je upravo centralna inspiracija celokupne pre-kolekcije. U "Boss Black" preovlađuje kombinacija militari kopči i dugmića, koji u kombinaciji s klasičnim krojevima tvore “military deluxe” izgled. Od materijala se koriste pamuk i svila, savršena kombinacija za početak nove sezone, dok streč i krisp pamuk s prugastim dezenom mogu da se koriste tokom cele godine. Pravi noviteti su vuna, svila i kamuflažni svileni žakar. 

Za razliku od dnevne, večernju kolekciju čine duge satenske, krv crvene haljine bez leđa, a ono bez čega ove zime nijedna cica ne sme da bude jesu vrtoglavo visoke potpetice zvane "banana peta". Za prohladne jesenje dane morate nabaviti kožnu jaknu ili mantil, a pravi luksuz je dvostrana jakna od kengurove kože. Vrhunac kolekcije predstavljaju mekane torbe od napa kože, sa detaljima ručne izrade. 

Druga kolekcija, "Orange". predstavlja spoj militari stila i elemenata večernje elegancije. Organski materijali u mat bojama - maslinastozelenoj, crvenoj i braon - zapravo su svila i viskoza. Neobični detalji na ovim materijalima su od kože i filca - patent kopčanja, ukrasni kanapi i mnogobrojni džepovi. Važan deo kolekcije su kapuljače i kačketi. Materijali su luksuzni, u beloj, sivoj i svetlim nijansama.

Pijuckajući šampanjac sa čokoladnom jagodom, razgledala sam vrlo skupe modele na aufingerima, a odgovor na pitanje ko danas u Srbiji može da izdvoji 120.000 dinara za jaknu, 54.000 za odelo, 15.000 za košulju, 25.000 za cipele, 7.700 za kaiš... nisam dobila. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Saša Džambić

 

Pogledajte još