Jovanović: Armani je prejaka ekipa!

Partizan u četvrtak u 20.45 igra u Milanu sa Armanijem, utakmicu 5. kola Grupe C Evrolige.

"To je prejaka ekipe koja je preživela dosta promena. Nadmašili su sami sebe sa budžetom ove godine. Pored 'zvučnih' igrača i trenera, većina košarkaša u ekipi ima iskustva osvajanja Evrolige, a veliki broj učestvovanja na fajnal foru", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, svaka utakmica je važna "sama po sebi", a da Armani sigurno neće lako dopustiti da neko odnese dva boda iz Milana.

"Treba da igramo maksimalno angažovano 40 minuta i da pokušamo da uđemo u neizvesnu završnicu. Posao će biti jako težak na njihovom terenu", rekao je Jovanović.

On je objasnio da ne postoji način da se ekipa odmori od putovanja.

"Mi smo u tom ritmu navikli da radimo i prethodnih sezona. Na nešto ne može da se utiče, kao put u Široki, koji je jako komplikovan. Moramo ovako da funkcionišemo. Niko ne priča o umoru", rekao je Jovanović.

Trener Partizana naglasio je da bi u naredne četiri utakmice bio zadovoljan sa tri pobede.

"Šta je realno - videćemo. Buću zadovoljan ako igrači u svaki meč uđu pođednako motivisano i daju svoj maksimum, bez obzira na konačan rezultat", rekao je Jovanović.

(old_image)

Košarkaš Partizana Marko Čakarević istakao je da Armani ove sezone ima najviše ciljeve u Evroligi.

"Dosta su pojačali ekipu i uložili novca. Ne žele kod kuće da izgube. Ovo im je dosta važna utakmica, kao i nama. Od početka se priča da se mi i oni borimo za to četvto mesto u grupi. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Čakarević.

U Grupi C Evrolige Armani sa dve pobede i dva poraza zauzima četvrto mesto, a Partizan sa istim brojem pobeda i poraza peto mesto.

Partizan i Armani su do sada odigrali 11 mečeva, a "crno-beli" su pobedili sedam puta.

Beta

Pogledajte još