Srbija izgubila od Dominikane, Terzić krivi igračice!

"Da bi tim igrao kako treba, mora da poštuje mnogo toga u terenu: pre svega da se bori za svaku loptu, da se poštuje protivnik i dogovor koji se napravi pre utakmice. Mi smo danas to uradili vrlo dobro u prva dva seta", kazao je Terzić.

On je istakao da je posle dobijena prva dva seta reprezentacija Srbije sasvim promenila odnosom prema igri i protivniku.

"Posle toga imali smo jedan period igre koji je rezultatski bio loš, ali koji nije došao kao posledica velike promene u igri Dominikane, nego kao posledica našeg totalno drugačijeg odnosa u terenu što smo se dogovorili pre utakmice", rekao je Terzić.

Selektor Srbije je rekao da se nada da su reprezentativke "nešto naučile" iz toga.

"Kada ekipa počinje da igra kako hoće, i kada se ne poštuje sve što bi trebalo, rezultat je takav kakav jeste. Ja se nadam da su igračice naučile nešto iz ove utakmice i da im se ubuduće to više neće ponavljati", rekao je Terzić

On je ocenio da bi Srbija mogla da pobedi u preostala dva meča, protiv Argentine i Alžira.

"Ostale su još dve utakmice - sa Argentinom i Alžirom. Sa Argentinom će biti sigurno teško, ali ako je budemo odigrali na pravi način, možemo da pobedimo, a poslednja (utakmica) sa Alžirom ne bi trebalo da nam donese neke preterano velike probleme", zaključio je Terzić.

Milena Rašić, najefikasnija reprezentativka Srbije u meču protiv Dominikanske republike, kazala je da je njoj i njenim saigračicama opala koncentracija posle drugog seta.

"Prva dva seta smo odigrali dosta dobro, kako smo i pripremile. U trećem setu je došlo do pada koncentracije, sve se preokrenulo. One su diktirale igru, a mi smo imale problema sa prijemom, tako da nismo mogli da organizujemo bolji napad", kazala je Milena Rašić.

Srbija sutra igra protiv Argentine od 10.20 po srednjeevropskom vremenu u 10. kolu Svetskog kupa.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.