Adele: "21" i dalje postavlja rekorde

Kako javlja britanski Telegraph, iako je objavljen pre svega 11 meseci, drugi po redu album za Adele, čuveni "21", postaje prvi album u istoriji a da je poreklom iz Evrope koji se na servisu iTunes prodao u više od milion primeraka. Ovaj neverovatno uspešan album mlade britanske pevačice je od svog objavljivanja postavio mnoge rekorde i, po nekim mišljenjima, "promenio pravila igre" u muzičkoj industriji. "21" je proveo nedelje i nedelje na prvim mestima britanskih i američkih top lista, a rekord sličan ovome je postavio ranije ove godine u SAD, kada je sa skoro 1,3 miliona downloada srušio prethodni rekord koji je držao Eminem sa albumom "Recovery" i postao "najdownloadovaniji" album u istoriji američkog muzičkog tržišta.

U julu, singl "Someone Like You" je najavio da će album, i dugo posle objavljivanja, nastaviti da postavlja nove rekorde - ova pesma je prva u istoriji koje se na tržištu Velike Britanije kao singl prodala u preko milion "digitalnih" primeraka.

Pevačica je zbog operacije glasnih žica bila primorana da otkaže mnoge nastupe zakazane u ovom periodu u SAD, ali se, po rečima lekara, uspešno oporavlja i uskoro se očekuje njen povratak na scenu.

Izvor: NME.com

Pogledajte još