Šokantna kampanja naljutila Vatikan! (FOTO)

Italijanska modna kuća United Colors of Benetton je još jednom podsetila da je modni brend koji preferira veoma kontroverzne reklame. Poznate su njihove brojne kampanje podrške seksualnim i nacionalnim manjinama i obolelima od side.

Poslednja u nizu društveno angažovanih kampanja je upravo predstavljena u Parizu pod nazivom "Unhate" i nosi snažnu poruku koja promoviše ideje jednakosti i mira.

Ovog puta za glavne "manekene" su odabrani svetski moćnici koji su u izvesnom smislu neprijatelji u svetu politike, ekonomske moći i uticaja čije su fotografije montirane tako da se oni međusobno strastveno ljube čime se žele podstaknuti da sukobe rešavaju mirnim putem.

Tako se američki predsednik Barak Obama ljubi sa Ugom Čavezom, venecuelanskim predsednikom i kineskim kolegom Hu Đintaom. Nemačka kancelarka Angela Merkel ljubi Nikolasa Sarkozija, francuskog predsednika, a u velikoj ljubavi su se našli i lideri dve zavađene Koreje - Kim Džong Il i Li Mjung Bak, kao i izraelski premijer Benjamin Netanjahu i palestinski predsednik Mahmud Abas.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU OVDE

Ipak, najveću buru je izazvala fotomontaža Pape Benedikta XVI i egipatskog imama Ahmeda el Tajeba. Slika "usne na usne" dva verska poglavara izazvala je osudu verskih zajednica, a najviše je, izgleda, pogodila Vatikan koji je oštro reagovao i tražio da se kampanja zabrani.

"Moramo se pobuniti i reći da je ovo poptuno neprihvatljivo koristiti sliku Svetog oca, manipulisati njome i koristiti je u komercijalne svrhe", izjavio je predstavnik za medije Svete stolice Federiko Lombardi.

On je dodao da je Beneton ovom reklamom pokazao da nimalo ne poštuje Papu i da je time uvredio vernike, a da Vatikan sada razmišlja šta da uradi kako bi zaštitio lik i delo Benedikta XVI.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.