INTERVJU - Picksiebner

Picksiebner se sastoji od pet članova i jednog „počasnog“ člana. Oni su: Marko Bregant- Bregi (el. Gitara,ac. gitara, bek vokal), Zoran Perić (banjo, ac. gitara, vokal), Vedran Ciprijanović-Cipra (bas , bek vokal), Gordan Ilenić-Gringo (bubnjevi), Andrija Lazo ( harmonika, ac. Gitara, bek vokal) i počasni član Krešo Oremuš (usna harmonika). Ništa manje važni i ton majstor Tomislav Noršić, P.R.booking agent +385958457921 Petar Rukavina-Pele i vozač s vlastitim automobilom (kombi). 🙂

Zašto „hard Country“,i kako u nekoliko reči objašnjavate ljudima koji vas nisu čuli, kakvom se muzikom bavite?
Od prvih dana postojanja benda sviramo mešavinu countryja, bluesa, bluegrassa i hard rocka. Prve dve godine uglavnom smo svirali po zagrebačkim rock klubovima okupljajući različite profile publike. Nakon jedne žestoke i dobre svirke u jednom klubu gazda nam je prikopčao pridev hard country....

Tokom godina stvorili ste neki drukčiji zvuk, koji nije baš rasprostranjen ni u Hrvatskoj, a ni među bendovima na prostoru bivših jugoslavenskih republika. Da li vam je to što ste drugačiji pomoglo ili odmoglo?
Mislimo da je pozitivno i važno da band ima svoj prepoznatljiv zvuk. Zadovoljni smo svojom dosadašnjom karijerom i „svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo“. Nastojaćemo da proširimo naš zvuk po celom Balkanu pa i šire.

Imate li „konkurenciju“ u tom zvuku?
Smatramo da u umetnosti nema konkurencije niti takmičenja i poštujemo svakog poštenog kolegu.

(old_image)

Koji bendovi/izvođači su vam uzor?
Naša muzika temelji se na američkom folku, classic rocku, bluesu, countryju... tako da možda najviše konzumiramo izvođače tipa the Band, CCR, Tom Waits, Tito & Tarantula, celi niz crnih blesera, Bob Dylana,Van Morrisona, Springsteena, itd.,itd...

Koliko pažnje pridajete scenskom nastupu i koliko je to bitan deo „utiska“koji odajete?
Baratamo sa celim nizom plesnih koreografija kao što su 'cvijet', 'prolećno jutro', 'radoznala krijesnica', itd.,itd... Koristimo se svojim telima ne bi li grupnim telesnim oblikovanjima postigli vrhunski vizuelni doživljaj. Budući da smo svi od reda vrhunski plesači smatramo da i taj adut moramo iskoristiti.

Više puta ste gostovali na koncertima Hladnog Piva...snimili ste s njima i pesmu „Bolje grob nego job“...Kakva su vam iskustva sa članovima tog benda, i poslovno i privatno?
Sa članovima Hladnog Piva smo jako dobri prijatelji, uživali smo gostovati na njihovim koncertima i čast nam je da su oni bili nama gosti. Često se družimo i izvan posla i nadamo se da će tako i ostati u buduće.

S kim ste još sarađivali na Hrvatskoj/ex Yu sceni , a s kim niste, a voleli biste?
Na prvom albumu sarađivali smo sa članovima Plave trave zaborave (D.Rodik,D. Smokrović). Goran Bare bio je gost na našem prvom duetu „Stolica za ljuljanje“, Bobo Knežević gostovao je na pesmi „ Stari momci“, a čast nam da spomenemo i naše velike prijatelje ekipu iz kultnog zagrebačkog benda „Corto“ s kojima ćemo na proleće predstaviti singl (video spot) „Krugovi u žitu“. U planu je još jedno veliko gostovanje na našem nadolazećem albumu ali to neka ostane iznenađenje.

(old_image)

Andrija Lazo (Picksiebner), Ljiljana Zdravković i Domagoj Vorberger (Corto)

Koje nastupe smatrate „nasvjetlijim tačkama“ svoje (dosadašnje) karijere?
Bend postoji osam godina i nakon treće godine prestali smo da brojimo nastupe. Bilo je tu svega. Od malih noćnih klubova, preko festivala, bajk skupova, samostalnih koncerata pa čak i stadionskih gostovanja (HP). Ne želimo posebno izdvajati niti jedan nastup jer svaki izlazak na binu za nas je svečani događaj u našim životima.

Kakvi su su vam planovi za narednih nekoliko meseci, godinu dana..?
Upravo je izašao najavni singl trećeg studijskog albuma pod nazivom „Oči staklene“. Snimljen je i spot u kojem gostuju vrhunski glumci, braća Ugrine. Na proleće izlazi album i nadamo se da ćemo ga promovisati i na vašim prostorima.

Najveći kompliment koji ste kao bend dobili je...?
Bravo !! 🙂

Kada ste vi na bini, šta publika može sigurno da očekuje?
Tokom godina proglasili su nas zagrebačkom klupskom atrakcijom. A publika može očekivati vrhunsko tehničko vokalno instrumentalnu izvođenje, jedinstveni vizuelni događaj, i mnoštvo iznenađenja.

Šta mislite o exYu muzičkoj sceni? Šta vam se dopada, a šta užasava?
Kao što smo rekli, poštujemo rad svakog poštenog kolege/ice ali u svakom žitu ima i kukolja...

Imate li kontakata s fanovima u Srbiji i imate li u planu da uskoro održite neku svirku i kod nas?

Preko Facebooka i YouTubea smo videli da nas publika u Srbiji želi videti. Još nismo imali prilike da sviramo u vašim krajevima, čekamo konkretnu ponudu i vrlo rado ćemo se odazvati.

Poruka za fanove u Srbiji?
Strpite se još malo, evo nas!! 🙂

Pogledajte još