U Srbiju po penis!

Da su srpski doktori priznati u svetu potvrdio je i Čaz Bono, sin pevačice Šer, rođen kao žensko, koji je najavio da namerava da dođe u Beograd da ugradi muški polni organ.

Gostujući u emisiji kod Hauarda Sterna, Bono je potvrdio da namerava da dođe u srpsku prestonicu i u potpunosti promeni pol,

- Verovatno ću otići u Beograd. Tamo postoje doktori koji rade ovu proceduru najbolje od svih. Oni bukvalno u vaš klitoris mogu da ubace određene ligamente, malo ga povećaju, povežu ga tako da kroz njega možete da mokrite, i stave vam implante umesto testisa. Znate, biće mali, ali moći ću da uriniram kroz njega dok stojim. Za mene, to će biti ultimativno dobar osećaj - rekao je Bono.

List "Alo" saznaje da će Bona da operiše dr Miroslav Đorđević, koji godišnje obavi 30 do 40 takvih operacija.

- Dve trećine mojih pacijenata su iz inostranstva. Kod nas takva operacija košta između šest i sedam hiljada evra, a u Americi 20 do 60 hiljada - kaže Đorđević dodajući da Čeza može da operiše u Beogradu "ali i u Detroitu gde ima dozvolu za rad".

Tok opraracije

Priprema pacijenta je od ključnog značaja. Pacijent prvo obavlja razgovor sa psihijatrom koji mora da prepozna da li je ta osoba spremna za promenu pola. Zatim na scenu stupa endokrinolog sa hormonskom terapijom. Hirurzi su poslednja karika - objašnjava za "Blic" prof. dr Aleksandar Milošević, direktor KBC "Zvezdara" i jedan od članova srpskog tima koji radi promenu pola.

On kaže da ukoliko promena pola ide iz muškarca u ženu obavlja se samo jedna intervencija koja košta tri do četiri hiljade evra. Ukoliko pak žena menja pol u muškarca potrebno je obaviti četiri do pet intervencija i sam postupak je komplikovaniji tako da košta mnogo više, od šest do sedam hiljada evra.

Promena pola u 37. godini

Čez (42) koji je jedino dete Sonija i Šer rođen je kao Čestiti Bono. Još 1995. javno je obajvio, tada kao žena, da je lezbijka. Proces promene pola otpočeo je 2008 godine a zakonski je dobio potvrdu u maju 2010. kada je od suda dobio rešenje o legalnosti promene imena i pola.

Pogledajte još