Njeno veličanstvo - tašna

Ona je savršen detalj u ženskoj modi, inspiracija koja ujedinjuje lepotu motiva, materijala, forme i funkcionalnosti. U nju trpamo sve i svašta. Može da traje nekoliko nedelja ili godina, da se nosi u ruci, na ramenu ili oko struka. Njeno cenjeno ime je - tašna.

- Pravljenje tašni za mene je veliki izazov, nešto specifično u čemu sam videla sebe. Kreiranje odevnih predmeta nikad me nije privlačilo, jer s tašnama, kaiševima i rukavicama od kože uvek mogu da ponudim nešto novo. Moja kolekcija, kao i šou rum, gde uvek možete da dođete i dobijete savet, nosi naziv “Da Lena”, a to je deo imena moje prabake Magdalene, koje se meni mnogo svidelo - pevljivo je, zvučno i dovoljno internacionalno - objasnila nam je autor kolekcije Sandra Janković. Sandra je magistrirala na tekstilnom dizajnu u Engleskoj 1996, a poslednjih osam godina radila je u okviru projekta pružanja podrške ženama koje se bave rukotvorinama u Srbiji.

Prisutni su uživali u predstavljenju najnovije kolekcije tašni za leto, kreiranih i ručno rađenih od kože, u malim serijama, a izgledom ističu autentičnost i ženstvenost. Kolekcija predstavlja neograničenu igru kolorita, teksture kože i nudi paletu od čak osam boja. Suptilna elegancija za svaki dan glavna je odlika ove kolekcije.

Većina prisutnih bile su žene. Nije ni čudo, jer je ovo mesto jedinstvena prilika da nađete ono što želite, umesto da obilazite grad kako biste pronašli tašnu koja vam se dopada.

Ovo nije bila klasična revija na kojoj su manekeni prezentovali tašne, već su gosti šetali iz prostorije u prostoriju kako bi ih videli, dodirnuli i izabrali.

Prosečna cena jedne tašne je 15.000 dinara. Pa, ko može...

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još