Manekenka se ubila zbog siromaštva

- Osećam se nasamarenom, prevarenom, ljutom, a uz ovu moju šokantnu neimaštinu u kakvoj nikada nisam bila, imam i volju i želju da sebi oduzmem život jer sam ionako već psihički slaba i nestabilna - napisala je u poslednjem pismu hrvatska manekenka svom komšiji Zlatku Horvatu nekoliko nedelja pre smrti, piše hrvatski "Jutarnji list".

Ona je dodala da to radi jer više nema mogućnost da mu šalje SMS poruke kao što je to do sada činila.

- Pišem vam na papiru jer nemam kuna u mobilnom telefonu. Sramota me je što sam vam dužna, ali duboko patim ne samo zbog vas već i zbog same sebe jer doslovno gladujem. Uzrok tome je moj posao koji je naglo prekinut nakon četiri godine odličnog rada, ali pristići će novac s druge strane - poručila je Ana svom komšiji.

Tačan uzrok smrti biće poznat kada stignu toksikološki nalazi, ali prema poslednjim informacijama, preminula je zbog gušenja ugljen-monoksidom.

Zlatko Horvat, Zagrepčanin u čiji komšiluk se Ana doselila 2009, rekao je za hrvatski list da je sve bilo u redu prvih nekoliko meseci nakon čega je primetio da manekenka ima probleme.

- Živela je veoma povučeno. Bila je pristojna komšinica. Čak je sama prala stepenice za celu zgradu kako bi nam sve bilo čisto, jer nismo imali čistačicu. Jednom prilikom, sasvim slučajno sam je pitao zašto je danima u istoj garderobi, zbog čega se ona rasplakala i rekla kako nema za deterdžent. Nakon toga, počela je često da dolazi na moja vrata i pozajmljuje novac. Nikad to nije bilo mnogo para, nego po 10, 20 ili 50 kuna. Uvek joj je bilo neugodno, ali govorila je da nema od koga da pozajmi jer je bukvalno gladna - priseća se Horvat.

Anine komšije nisu znale čime se manekenka bavi u tom trenutku, pošto im je ona samo rekla da je radila s odećom, ali da je taj posao propao i da je ostala bez novca.

(old_image)

- Jednog dana došla je na moja vrata s potpuno novim aparatom za brijanje. Želela je da ga proda za samo 100 kuna kako bi mogla da plati struju da je ne isključe. Moj prijatelj joj je dao za njega 500 kuna, posle čega se ona rasplakala od sreće. Rekla je da će od toga živeti mesec dana. To je samo jedan od primera kako se snalazila - rekao je Horvat on je kazao i da se Ana često žalila kako joj se ne javlja niko od njenih prijatelja, niti žele da joj pozajme novac.

Nakon godinu dana zagrebačka manekenka više nije mogla da plaća najam za stan, pa je morala da se preseli kod majke u Osijek, gde je nedugo zatim počinila samoubistvo.

Pogledajte još