Burn Audio Tool

Aplikacija je potpuno besplatna i dozvoljava svakome da se oproba na polju muzičke produkcije.

Aplikaciju će prezentovati domaći DJevi: Dejan Milićević, Marko Milosavljević i Kobaya iz Beograda, Speed Progress iz Subotice i kao i gost iz Skoplja - Sound Diffusion.

Burn studios audio tool je lansiran prošle godine na jednoj od najvećih i najznačajnijih evropskih manifestacija kada je u pitanju elektronska muzika - Amsterdam Dance Event. U pitanju je aplikacija koja je sada dostupna online,što znači otvorena za sve.

Na sajtu www.burn-studios.audiotool.com softver dozvoljava svim korisnicima da kreiraju muziku profesionalnog kvaliteta i za to je potreban samo Flash plejer i internet konekcija. Ova zaista moćna aplikacija obezbeđuje ozbljnu audio platformu sa velikim izborom virtualnih sprava,drum mašina i sintisajzera. Naravno sve može biti konektovano u neograničenom broju kombinacija u virtuelnom studiju. Ova tehnologija zapravo dozvoljava svakom da se oproba na polju muzičke produkcije sto je oslobađajući korak napred za novu generaciju muzičkih kreativaca. Mladi talenti više nisu ograničeni svojim finansijskim mogućnostima u smislu nabavke softvera zato što je Burn platforma potpuno besplatna za sve.

(old_image)

Glavni promoter, ali i jedan od stvaralaca platforme, Richie Hawtin (Riči Hotin) je jednom prilikom izjavio da je upravo ovaj sistem šansa da producenti nađu individualni zvuk i muzički identitet. Po prvi put do sada Burn daje sav alat za produkciju onima koji su spremni da se oprobaju na tom polju.
Nakon predstavljanja na prošlogodišnjem Amsterdam Dance Event-u i beta faze, Burn AudioTool je predstavljen na festivalima poput IMS (International Music Summit - Ibizza), Sónar (Barcelona), Balaton Sound (Madjarska).

Našoj publici će biti predstavljen 19. novembra u 20h na Easy Tiger festivalu u Domu Omladine.

Burn Audiotool prezentacija će se sastojati iz dva dela:
- priča o Cloud tehnologiji i načinu na koji funkcioniše
- prezentacija audio tool-a (instrumenti, povezivanje, primeri prethodno urađene numere i live demo kako su 7 producenata sa različitih lokacija uradili zajedničku numeru)
U projektu učestvuju: Dejan Milićević i Marko Milosavljević (Burn studio ambasadori) i Kobaya iz Beograda, Speed Progress iz Subotice i Sound Diffusion iz Skoplja.

Ideja je da upoznamo domaću muzičku scenu sa Burn audiotool platformom i putem interaktivne prezentacije softvera, podstaknemo mlade da se bave muzičkom produkcijom i učestvuju u Burn WorldWide remix konkursima. Sve o remiks konkursima možete saznati na http://burn-studios.com/
*Na http://burn-studios.com/ sajtu se nalazi prostor koji služi za šerovanje i diskusiju na temu vaših numera. Tu su takođe i takmičenja za najbolji remiks nekih numera poznatih izvodjača.

Svi zainteresovani da prisustvuju prezentaciji mogu se prijaviti na: burnstudiosbg@gmail.com

Pogledajte još