Pešić očekuje neizvesnu utakmicu protiv Radničkog

"Očekujem neizvesnu utakmicu. Radnički je u poslednje dve godine bio bolji i od Zvezde i od FMP. To ništa ne mora da znači, ali moramo da se dobro pripremimo za iskusnu ekipu, sa trenerom koji ima ogromno iskustvo i znanje", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Pešić je istakao da igrači moraju da budu koncentrisaniji i odgovornije da bi se "nadoknadio nedostatak" u igračkom kadru.

"Igraćemo sa igračima koji nisu do kraja spremni. Oni koji nisu igrali se polako vraćaju", kazao je Pešić i dodao da je Zvezda odigrala u kompletnom sastavu samo pripremnu utakmicu protiv Bajerna i prvo kolo Jadranske lige protiv Hemofarma.

Trener Zvezde je kazao da je najvažnije da se izleče povređeni igrači jer to utiče na rad i pripremu za utakmicu.

Pešić je istakao da ga dodatno motiviše podrška koju je dobio od predsedništva kluba.

"O sportskim rezultatima ću govoriti kad se sve završi. Velikih pobeda neće biti, možda će biti neobjašnjivih poraza, ali mi smo tu da to objasnimo kome treba. Dodatna motivacija je što sam dobio podršku za rad. To je zajednički posao u stvaranju pozitivnog ambijenta na putu ka Evropi",
kazao je Pešić.

Crvena zvezda je prošlog vikenda u prijateljskom meču u Republici Srpskoj igrala protiv Igokee, a Pešić je rekao da će gostovanje i pripremne utakmice postati redovne jer je "mali broj utakmica u Jadranskoj ligi da bi se očekivao neki napredak".

"U našem planu je da svake nedelje, između zvaničnih utakmica, odigramo prijateljske u inostranstvu, u zemljama kao što su Nemačka, Holandija... Probaćemo igračima da damo šansu da stiču međunarodno iskustvo", rekao je Pešić.

Crvena zvezda je danas potpisala sponzorski ugovor sa kompanijom Balkan bet.

Utakmica Crvena zvezda - Radnički igra se u subotu od 17.00 u beogradskoj hali Pionir.

Beta

Pogledajte još