Šansa za nove poslove

Na skupu učestvuje oko 300 izlagača i kupaca, uključujući i veliki broj lou kost aviokompanija i drugih koji su ovlašćeni da na licu mesta potpisuju ugovore.

Beograd je od danas domaćin specijalizovane međunarodne turističke berze Siti brejk (City Break 2008) i prve generalne skupštine Europian Cities Marketing (ECM). Na sajmu će se naći 174 izlagača, 120 kupaca i više od 20 predstavnika evropskih medija koji će izveštavati s ovih najznačajnih privrednih i poslovnih skupova u oblasti turizma evropskog kontinenta. Skup će, zbog velikog broja učesnika i unapred zakazanog velikog broja sastanaka, biti zatvorenog tipa, osim za prethodno akreditovane predstavnike medija. 

- Ovakva prilika pruža se svakoj članici jednom godišnje, a kako ih ima 109, jasno je da ovu priliku moramo iskoristiti na najbolji način. Ovo je prilika za sve turističke organizacije, prevoznike, hotelijere i druge da naprave dobar posao. Na turističkoj berzi dočekaćemo 120 velikih evropskih turoperatora, veliki broj lou kost aviokompanija i drugih koji su ovlašćeni da na licu mesta potpisuju ugovore - kaže Olivera Lazović, direktor Turističke organizacije Beograda. - Proteklih godina učinili smo mnogo da Beograd promovišemo kao evropsku prestonicu i grad budućnosti, Pesma Evrovizije je takođe bila naš veliki adut i nadamo se da smo svim tim potezima pomogli našim kompanijama da ovih dana naprave dobre poslove i dovedu turiste iz Evrope - ističe Lazovićeva, dodajući da će na Generalnoj skupštini ECM učestvovati 164 predstavnika evropskih gradova, a radiće se po temama koje su značajne za kretanje evropskih turističkih trendova. Prema njenim rečima, na Siti brejku učestvuje i više od 20 izlagača iz Beograda i Novog Sada, koji će promovisati destinacije sa širokim spektrom ponude − hotele, turističke usluge, razne atrakcije. Među domaćim učesnicima su Top turs, Putnik, Vekol turs, TOB, Ponte travel, Magelan korporacija, Lasta, Jat ervejz, Glob Metropoliten turs, Euro džet, Grand kazino, Bon vojaž, nekoliko hotela (Balkan, Kontinental, In, Slavija). 

Kao jedan od organizatora ovog skupa, grad Beograd je obezbedio sve potrebne uslove za održavanje događaja i pripremio zajednička druženja. Turistička organizacija Beograda će prikazom ključnih ambijentalnih celina (dvorski kompleks na Dedinju, Beogradska tvrđava, Ada Ciganlija, Skadarlija i drugi) približiti gostima iz Evrope atmosferu grada, gastronomiju, muziku, kulturu, istoriju i tradiciju ovih prostora.

("Pregled")

Pogledajte još