U Beogradu otvorena Akademija noćnog života!

Akademiju nije osnovao Srbin već stranac! Izgleda da stranci više cene naše "bogatstvo" od nas samih.

Ralph van der Zijden koji je već osnovao IBikeBelgrade (biciklističke ture po Beogradu) okrenuo se novom projektu za sve one koje žele bolje da upoznaju Beograd - Akademija noćnog života.

KAKO ĐUSKATI I ZABAVLJATI SE?


Cilj Akademije noćnog života je poduči svoje studente kako da izlaze i zabavljaju se
, piše Sarajevo-X.

Nova akademija ima nekoliko predmeta – duša Beograda, kafanski život i gradsko podzemlje.

"Bit ovih tura nije alkohol, već jedinstveni provod u Beogradu koji je sam po sebi postao brend evropskih razmera. Beograd ne sme postati Prag ili Amsterdam iz kojeg dolazim – omiljene destinacije momačkih večeri za muškarce koji žele jeftino da kupe alkohol ili devojke. Baš suprotno tome, Beograd ima dušu i mi tu čar želimo da podelimo s našim gostima", rekao je osnivač i dekan Akademije noćnog života Ralph van der Zijden.

Svaki predmet nosi vlastite zanimljivosti i mesta koja treba posetiti. Studenti Akademije će tako imati prilike da vide tradicionalne restorane sa srpskom muzikom i plesom, opanke i štikle, jesti raznovrsna jela, piti domaću kafu, rakiju i pivo, te koktele u Strahinjića Bana.

Dok piju i jedu, studenti će naučiti sve o političkim spletkama i ljubavnim romansama koje su se događale u tim kafanama. "Polaznici moraju da nauče kako se pije rakijica, kako odabrati pečenje, a dobiće i popis pesama koje će tražiti od muzičara", kaže Van der Zijden.

(old_image)
Spremni da uče na Akademiji

KAKO PASTI U SEVDAH, ĐUSKATI PO STOLU?

Sve ovo može zvučati kao šala, ali nije! Idemo dalje, ima još mnogo toga da se uči... Mislite da je lako naručivati pesme, đuskati po stolu i muvati ribe? A ne... Ima mnogo toga da se uči!

Među mnogim lekcijama koje očekuju studente je i kako pasti u sevdah, kako sigurno plesati po stolovima, kako prepoznavati devojke sa silikonskim grudima, te gde mogu da nađu dobre kobasice u zoru. Ture koštaju 1.500 dinara (uključeno je šest pića i obrok).

ZADNJE SEDIŠTE MOG JUGA

Mlađe studente će u noćni život voditi profesorke Ana, Marija i Saška – sve iskusne partnerke s međunarodnim iskustvom – a u planu su i Yugo-ture – pokazivanje Beograda turistima sa zadnjih sedišta automobila marke Yugo.

Ukratko, Beograd je dobio obrazovnu ustanovu s čijih predavanja nitko neće bežati.

A mi mislili da je ludovanje i rakijanje "normalna pojava". Kad ono, mora i to da se uči...

Pogledajte još