"Matroz" opet na licitaciji

Centar za stečaj Agencije za privatizaciju zakazao je za 8. jul licitaciju na kojoj će se prodavati imovina više društvenih preduzeća u stečaju. Tako će potencijalnim kupcima biti ponuđena i preostala pokretna i nepokretna imovina javnog preduzeća "Milan Stepanović Matroz" u Sremskoj Mitrovici, gde je stečajni postupak pokrenut u avgustu 2007. godine. Početne cene imovinskih paketa koji će se naći pred kupcima kreće se od 5,43 miliona dinara za "Papirnicu" do 15,63 miliona za proizvodni pogon s pratećom opremom, pod nazivom "Petica". 

Na istoj licitaciji prodavaće se i tri magacina preduzeća "Robne kuće Beograd", koje je u stečaju od maja 2002. godine. Reč je o magacinima u Zrenjaninu, Vršcu i Vladičinom Hanu, a početna cena za sva tri objekta u paketu iznosi 32,37 miliona dinara. U ponudi je i imovina društvenog preduzeća "EI Aparati za domaćinstvo", podeljena u više paketa, čije se početne cene kreću od 5,28 do 62,14 miliona dinara za pojedine proizvodne pogone, zajedno s opremom, alatom, rezervnim delovima, repromaterijalom i nedovršenim proizvodima. Stečajni postupak je u ovom preduzeću, inače, pokrenut još početkom 2005. Najzad, potencijalni kupci će na ovoj licitaciji biti u prilici da se nadmeću i za preostali deo pokretne i nepokretne imovine preduzeća za gajenje grožđa "Levač" iz Rekovca, čija je početna cena 62,56 miliona dinara, kao i preduzeća "Mačva" iz Bogatića (sa početnom cenom od 2,46 miliona) i "Kupres", takođe iz Rekovca, čija je imovina podeljena u pet celina. Pored toga, Centar za stečaj zakazao je prodaju imovine prokupačke firme "Fiaz", koja je u stečaju od oktobra 2005. Reč je o dva proizvodna pogona s pratećom opremom, mašinama, sirovinama, pa i gotovim proizvodima − a početne cene su 115,63, odnosno 47,34 miliona dinara. Oba pogona prodavaće se metodom prikupljanja javnih ponuda, a rok za dostavljanje ponuda ističe 9. jula.

Konačno, zakazana je i prodaja dva stečajna dužnika kao pravnih lica. Prvo je građevinska firma "Mitrostan" u Sremskoj Mitrovici, koja je u stečaju još od maja 2002. godine i za koju će potencijalni kupci takođe moći da se nadmeću na licitaciji zakazanoj za 8. jul. Pored nje, kao pravno lice će biti na prodaju i beogradsko trgovinsko preduzeće "Promet", u kojem je stečajni postupak pokrenut u oktobru 2004. godine. Početna cena za imovinu ovog preduzeća, koja obuhvata šest prodavnica, upravnu zgradu i još nekoliko objekata u Beogradu i okolini, kao i opremu i potraživanja, iznosi 140,6 miliona dinara. Deo imovine "Prometa" koji čini dvadesetak montažnih i zidanih objekata, odnosno prodavnica u Beogradu i okolini, već je prodat, a kupac je, s izuzetkom dve ili tri montažne radnje, uglavnom bila "MPS grupa".

("Pregled")

Pogledajte još