Arsen i Matija podigli Kolarac na noge

Dedići su napunili salu Kolarčeve zadužbine i to nije nikakva novost – informacija je bila poznata još sredinom protekle nedelje. Daleko je to i od neočekivanog – Arsen i Beograd su, prećutaćemo kraći perod nerazumevanja, od davnina u ljubavi.

POGLEDAJ I: Arsen i Matija Dedić u Kolarcu - FOTO

Emotivnoj, strasnoj, baš kakva je poezija velikog šansonjera. Arsen i u 73-oj, usporenog hoda, osvaja, cveće mu stiže na binu, jedina razlika u odnosu na neka davna vremena je što će sada, kako je rekao, završiti kod „unuke A i unuke B“.

„Dedić deda“ je na scenu izašao sam i posle dugog uvodnog aplauza otpevao, za početak koncerta u Beogradu, „Tvoje tijelo, moja kuća“. Njen kraj je bio i kraj radne večeri za fotografe, bar kad je Kolarac u pitanju. Tek onda se, očigledno ne želeći da bude pod udarom bliceva, pojavio i Dedić mlađi.

U dobro osmišljenoj koncepciji koncerta malo se dopunjavao a malo menjao sa ocem, iz tona u ton je opravdavao epitet vrhunskog džez pijaniste i sa nepogrešivim osećajem podcrtavao svaki Arsenov pesnički izraz.

Humor koji je već odavno poznat kao „dedićevski“ takođe ne bledi kod velikog šansonjera, čak se i sa periodom kada mu je život usled teške bolesti bio ugrožen verbalno poigrao tako vešto da izmami osmeh. Dedićima se na bini kao specijalna gošća pojavila Marijana Zlopaša. Pevačica koja pleni lepotom blista i u poodmakloj trudnoći a Kolarac joj, kao muzički obrazovanoj osobi, potpuno pristaje.

Pošto su nanizali razne bisere: „Djevojka za jedan dan“, „Ono sve što znaš o meni,Kuća pored mora“, „Razgovor sa konobarom“... Arsen i Matija Dedić su spontano podigli na noge celu salu i izmamili aplauz koji je, uprkos decibelima jačine, na pravi način zaokružio sve ono tiho, majstorsko u tih stotinak minuta.


Pogledajte još