Džej Zi sredinom 2012. u Beogradu?

Prema dobro obaveštenim izvorima, njegov angažman staje oko pola miliona, koliko će domaći organizatori spremiti za njegov skori dolazak.

Kako u razgovoru za „Blic“ kažu ljudi koji se bave organizacijom velikih koncerata kod nas, ovo bi mogao da bude jedan od retkih velikih nastupa u Srbiji naredne godine.

- Gotovo je nemoguće dovesti veliku muzičku zvezdu u Srbiju u ovom momentu i za to postoje dva razloga. Lošiji standard, ali i dve granice koje izvođači sa svojom opremom moraju da pređu. Slavna imena se stoga odlučuju mnogo lakše da sviraju u gradovima Evropske unije, pa čak i u onima pet puta manjim od Beograda, jer tamo mogu da imaju visoku cenu - kaže Maksa Ćatović iz “Komune”.

Arena je do sada organizovala veliki broj koncerata popularnih pevača, ali za sledeću godinu za sada nemaju potvrdu ni od jednog pevača ili grupe.

- Mi smo u pregovorima sa velikim brojem izvođača i njihovim menadžerima, ali su cifre koje nam traže ogromne. Hteli smo da dovedemo Nila Janga, ali je on otkazao turneju. Sada smo nastavili pregovore sa “Krosbijem, Stilsom i Nešom” bez Janga, ali i njihova cena je i dalje previsoka - kaže Dejan Petričević iz Arene.

Da je situacija komplikovana slaže se i Raka Marić koji je dovodio „Rolingstonse“.

- Nema više ekonomske isplativosti za velike izvođače. Oni samo podižu svoje cene, ali ih mi u Srbiji teško možemo pratiti. Poslali smo ponudu za Robija Vilijamsa, U2, Brusa Springstina. Za Vilijamsa je cena dva miliona evra, za U2 dva i po, Brus Springstin je milion i po - kaže Raka Marić.

Pa, izgleda da će kesa da se odreši za Džej Zija, cena - prava sitnica. Samo, da li se ispalti dovesti ovog muzičara?

Pogledajte još