Hulio Iglesijas

Najpoznatiji latino pevač svih vremena još jednom je posetio Beograd. Ali nasuprot stotinama hiljada prodatih ploča, i bez obzira na hiljade uzdaha u publici, ovaj koncert ne može se svrstati u kategoriju najboljih ove sezone.

Hulio Iglesijas decenijama važi za pevača kome je malo potrebno da bar ženski deo publike obori s nogu. Verovatno iz tog razloga nije bilo ni iznenađenje što su bar 80 odsto publike činile žene! Uglađene gospođe, ćerke koje su želele da "upoznaju" istinskog "latinskog ljubavnika" i nekoliko hiljada muškaraca koji su došli kao pratnja svojim lepšim polovinama.
Parter je "sijao"! Stolice u prvih nekoliko redova ispred bine bile su presvučene zlatnim, a stolice u srednjim redovima srebrnim materijalom, sa sve crvenim mašnama! Valjda da upotpune "svečanu" atmosferu...

Čak iako niste obožavalac Hulija Iglesijasa, od njegovog nastupa očekujete bar nekoliko sati udobnog i romantičnog provoda. Čovek koji iza sebe ima tako dugu karijeru, preko 70 albuma, nezanemarljiv broj svetski poznatih hitova, obećava nastup za pamćenje. Možete smatrati njegov stil previše "mekanim", možda "romantika" za vas i ne izgleda baš tako kako je on prezentuje, ali Hulio Iglesijas je zvezda za koju iz više razloga treba imati respekta.

Ali uprkos sasvim pristojnom osvetljenju i na prvo slušanje odličnom zvuku, od samog početka – nastup prilično neubedljiv... Sa petnaestak minuta zakašnjenja, najpre je njegov bend izašao na binu i Arenom su zaplovili lagani, nežni tonovi... Uz poneki uzdah, salom se prolomio aplauz kada je i vremešni šarmer izašao pred publiku. Previše jak vokal u odnosu na bend, koji je, treba pomenuti, svirao jako dobro. Na momente je moglo da vam se učini da čujete samo njega, što i nije tako pohvalno jer, uprkos uvreženom mišljenju, Hulio Iglesijas ne spada baš u najbolje vokale sveta...

Na prvi pogled - pravi gospodin! Uglađen, pristojan, ali pomalo statičan, tek posle prvih nekoliko pesama potrudio se da podigne uspavanu publiku. Njegovo "Good evening, Belgrad"“ naišlo je na lepe reakcije, kao i izjava da mu je izuzetno drago što je opet ovde. Da, mnogo toga se desilo u međuvremenu... Oduševljenje je propratilo i prve tonove "Natalie", a onda su se Arenom prolomile pesme o ljubavi, zaboravu, bolu, sreći... Atmosfera se malo podigla kada su se začuli brži, latino ritmovi, a Hulio je bodrio publiku i pozivao na igru. "Hajde Srbijo, svi na noge!" - i stotinak ljudi je to sa zadovoljstvom prihvatilo.

Jedan od tri prateća vokala, zgodna visoka dama, igrala je oko pevača i na kraju od njega dobila i poljubac – u usta! Poznati i manje poznati hitovi, pesma za pesmom, vreme je prolazilo uglavnom onako kako se to od Hulija i očekivalo.

I kao da nije dovoljna "šarmerska" biografija da poverujemo u njegove uspehe na ljubavnom planu, trebalo je ne samo pevati, već i pričati o tome! "Hajde da pričamo o seksu!" naišlo je na iznenađene reakcije i osmehe... OK, to je Hulio... Ali i uz tango ide priča o vođenju ljubavi! Da li je to iskusni šarmer podsticao povećanje nataliteta u Srbiji, ili se samo hvalio...

Sve to čak može izgledati i simpatično do određenog momenta. Uz pomoć još jedne dame iz ekipe pratećih vokala otpevao je divan duet i zahvalio joj se, ni manje ni više nego dugim poljupcem! Ako uzmete u obzir njegove i njene godine, nekoliko hiljada iznenađenih pogleda i potpunu nesvrsishodnost takvog gesta u datom trenutku, prilično vam je jasno da "legenda" polako prelazi granice dobrog ukusa. Neka oproste obožavateljke, ali ovo je izgledalo prilično ljigavo.

Velikom broju prisutnih sve ovo možda i nije pokvarilo utisak. Kada godinama čekate da čujete svoju omiljenu zvezdu, oprostićete joj mnogo toga. Nije nastup Hulija Iglesijasa bio u potpunosti loš; ima on svojih kvaliteta i to niko ne može da ospori. Ali ako je toliko neophodno da potencirate sopstveni seksepil, koji vam je i omogućio da prodate toliko albuma širom sveta, rizikujete da muzika kojom se bavite izgubi onu toliko potrebnu magiju i sposobnost da govori sama za sebe.


Pogledajte još