Ceca ne plaća Infostan i vodu

Na spislu nepaltiša, u koji je list "Alo" imao uvid, nalaze se i frontmen "Pilota" Kiki Lesendrić, poslanik URS-a Vlajko Senić, potpredsednica NS-a Dubravka Filipovski, predsednik SDU i poslanik Žarko Korać...

U evidenciji Prvog osnovnog suda piše da je protiv njih pokrenut postupak zbog neplaćanja računa. Svetlani Ražnatović zbog neplaćenih računa za vodu i "Infostan, prema podacima Prvog osnovnog suda,preti plenidba imovine zbog neizmirenog duga.

Možda Mlađa pomogne

(old_image)

Pevač Kiki Lesendrić, dužan je "Parking servisu" 17.420 dinara za dug ne haje.
- Nemam nameru to da plaćam, ako treba, neka idem u zatvor, sa zadovoljstvom ću da odem na 10 dana u "Padinsku Skelu". Država neka radi šta hoće, a ja ću da radim šta mislim da treba. "Parking servis" je država u državi i ne želim ništa da im plaćam – objasnio je Kiki Lesendrić.

Poslanik SDU Žarko Korać tvrdi da je njegov dug prema "Infostanu" od 93.693 dinara "ordinarna laž"!
- Imam trajni nalog, što znači da mi se svakog meseca sva dugovanja automatski skidaju sa računa - kaže Korać. Na primedbu da je njegov predmet u sudu čak od jula 2007, on kaže: "Možda, eventualno, moja majka nije platila, ali ne verujem! Pozvaću odmah ‘Infostan‘. Ne mogu da verujem da me do sada niko nije obavestio o tome."

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski duguje od 2007. "Infostanu" 13.975 dinara.
- Nikakvu tužbu nisam primila. Bilo je dugovanja, ali su svi računi izmireni. Neka država ne brine, neću joj ostati dužna - poručuje ona.

Baš sam zabrinut
(old_image)
Poslanik URS-a Vlajko Senić duguje "Telenoru" 3.728 dinara još od 2001.
- Baš nedavno sam im uplatio 11.000 dinara, pa mislim da sam sve dugove izmirio - kaže Senić.

Ko je gori estrada ili političari?

Imaju a ne plaćaju. Aleksandar Vuksanović, alijas Aca Lukas, za razgovore preko mobilnog telefona duguje 463.000 dinara. Za petama mu je predstavnik Srbije na "Evroviziji“ Željko Joksimović, koji "Infostanu" duguje 310.000 dinara, pisao je list "Alo". Pevač Džej Ramadanovski za telefonske razgovore duguje "Telekomu" skoro 280.000 dinara, dok ga nepropisno parkiranje košta 8.810 dinara.

(old_image)

Na listi neplatiša je i svetski poznat muzičar Goran Bregović. Duguje 10.148 dinara "Infostanu" za kuću u kojoj živi, dok je u 2010. godini sudu stigla tužba za dug od 30.207 dinara.

Pema podacima Prvog osnovnog suda ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić "Infostanu" još od 2007. godine duguje 47.021,30 dinara.

Koverta neplaćenih računa lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića je prepuna. Račune za "Infostan" na više hiljada dinara, prema zvaničnim podacima, vuče još iz 2003. godine, a tu su i uplatnice za vodovod i kanalizaciju...

Šefica poslaničke grupe ZES u Skupštini Nada Kolundžija u stanu na Novom Beogradu, u kojem je živela do pre neku godinu, ostavila je i pozamašne dugove! Prema podacima suda, ona je u periodu od 1999. do 2005. godine ostavila 66.316,43 minusa za "Infostan", i to računajući bez kamate!

Sud je na naplatu morao da goni i aktuelnu ministarku omladine i sporta Snežanu Samardžić Marković. Ona je "Infostanu" 2009. godine dugovala 45.621,90 dinara, ali je ovaj minus rešen sudskim putem.

- Postupak pred sudom se obustavlja samo u slučaju kada dužnik izmiri sva svoja zaostala utužena dugovanja i sudsku taksu. Kada dužnik dostavi JKP "Infostan" dokaz o uplati, naše preduzeće obaveštava nadležni sud, koji potom obustavlja postupak. Sudski izvršitelji su potom dužni da pre sprovođenja izvršenja provere da li je dužnik u međuvremenu izmirio zaostali dug i sudske takse - izjavila je portparol Milica Paunović.

Pogledajte još