Srpski gej princ Dimitrije?

"Njujork obzerver" je 2001. godine, prema tvrdnjama ovog portala, obelodanio da princ ima životnog i poslovnog partnera koji se zove Alvaro Kuadrado, prenosi Gayecho.

Dimitrije Karađorđević nikada javno nije priznao homoseksualnu vezu, a forumaši, ne navodeći nikakve dokaze, sa stopostotnom sigurnošću navode da je upravo srpski princ - gej!

Princ živu u apartmanu u hotelu „Saton plejs“ na Menhetnu i dizajnira nakit koji ostavlja bez daha. Princ Dimitrije je u svetu njujorškog džet-seta poznatiji po nadimku Pi-Di. Rado je viđen gost na VIP žurkama, a na listi njegovih prijatelja nalaze se i drugi potomci evropskih vladarskih loza, koji su u međuvremenu ostali bez kruna - Habzburzi, grčki prinčevi i drugi.

Princ Dimitrije je u brojnih intervjuima isticao svoje poreklo, koje je, kako kaže, zaslužno za posao kojim se danas uspešno bavi.

- Nakit je moja sudbina. Rođen sam sa strašću prema draguljima - objasnio je srpski princ sklonost ka ovom poslu.

Prestolonaslednikov brat

Princ Dimitrije je sin princa Aleksandra, najstarijeg sina princa Pavla Karađorđevića, i njegove prve supruge princeze Marije Pije Savojske.

Bratanac je Jelisaveti Karađorđević i brat glumici Katarini Oksenberg i aktuelnom princu prestolonasledniku Aleksandru II Karađorđeviću.

Rođen je 18. juna 1958. u mestu Bulonj sur Sen u Francuskoj. Diplomirao je biznis, ali je dobio ponudu od čuvenog „Sotbija“ da počne da radi za njih sve dok 1999. nije počeo da se bavi dizajniranjem skupocenog nakita.

Godine 2002. je prešao u aukcijsku kuću „Filips de Puri&Luksemburg“, u kojoj je vodio odeljenje za nakit, sve dok 2007. nije osnovao kompaniju „Princ Dimitri“ zajedno s poslovnim partnerom Todom Morlijem. Već naredne godine, otvorio je luksuzni salon na Menhetnu, u koji zainteresovani kupci mogu da dođu samo s najavom.

Dimitrije je kumovao mnogim potomcima evropskih kraljevskih porodica, a s obzirom na to da njegovim venama teče i krv engleskih kraljeva i kraljica, pedantni Englezi su izračunali da je on 1.375 po redu za nasleđivanje krune Ujedinjenog kraljevstva.

Njegovo ime je za kratko vreme postalo sinonim za stil. O tome najbolje svedoči i to što je 1994. godine poneo titulu Najbolje odevene osobe u svetu.

Na listi njegovih prijatelja nalaze se sada prva dama Francuske Karla Bruni, čuveni model Sindi Kraford, porodica Buš...

Pogledajte još