Pobeda Zimonjića i Lodre

Posle poraza u prvom kolu protiv Marijuša Firstenberga i Marcina Matkovskog, Zimonjić i Lodra su danas morali da pobede da ne bi bili eliminisani sa turnira osam najboljih dublova sveta i pre poslednjeg kola takmičenja po grupama.

Posle nešto manje od sat i po igre u tome su uspeli, a za plasman u polfinale moraće prekosutra da savladaju i belorusko - kanadsku kombinaciju Maks Mirni-Danijel Nestor.

Zimonjić i Lodra nisu dobro počeli meč. Bopana i Kureši su prvi napravili brejk i tu pednost čuvali do desetog gema, kada su kod vođstva od 5:4 imali servis. Propustili su set loptu, a potom su srpski i francuski teniser osvojili i naredni poen, vratili brejk i ostali u setu.

U taj brejku su Bopana i Kureši izgubili prva dva poena, ali su onda napravili seriju od 6:1, poveli 6:3 i imali tri vezane set lopte, od čega prve dve na svoj servis. Zimonjić i Lodra su sve to uspeli da spase i da sa pet uzastopno osvojenih poena reše set u svoju korist.

Od tog šoka Pakistanac i Indijac nisu uspeli da se oporave i drugi set su lako izgubili. U tom delu igre nisu imali nijednu priliku za brejk, a na servis Zimonjića i Lodre osvojili su samo četiri poena.

U drugom meču drugog kola B grupe Nestor i Mirni večeras se sastaju sa Firstenbergom i Matkovskim.

FoNet

Pogledajte još