Top 6 univerzalnih saveta za lepotu!

Savetujemo da se ne držiš slepo modnih pravila, već da ponekad eksperimentišeš. Ali, uvek imaj na umu neke "trikove" za lepotu, koji nikada neće izaći iz mode!

1. Posvetljeni "prirodni" pramenovi

Negovana kosa s pramenovima koji su tamniji na korenu kose, a posvetljeni na vrhovima u trenu daje moderan i profinjen izgled. Bitno je da su pramenovi samo nekoliko nijansi svetliji kako bi se postigao što prirodniji izgled. Takve smo tzv. kalifornijske pramenove videli kod Dru Barimor ili Dženifer Aniston. Reč je o trajnom stilu koji nikad neće biti out.

(old_image)
2. Crveni ruž

Još jedan make-up klasik bez sumnje su i crvene usne. Pristaju svima samo treba odabrati odgovarajuću nijansu. Ukoliko je tvoja koža tople, maslinaste ili žućkaste nijanse, biraj crvene ruževe koji vuku na narandžastu ili smeđu. Ako je tvoja koža svetla (ima crveni ili ružičasti ton), odluči se za crvene ruževe čija nijansa sadrži plavičaste ili ružičaste tonove. Ipak, crveni ruž je primereniji večernjem make-upu, a svakako vodi računa o tome da crveni ruž ne trpi puno šminke na očima.

3. Neutralni lakovi za nokte

Ovo je stil s kojim nikad nećeš pogrešiti. Neutralne boje poput onih boje pudera, kože, nežno ružičaste ili sličnih nijansi uvek dobro izgledaju. Super je stvar da nisu osetljivi kao tamnije nijanse, pa mogu malo duže i potrajati. Ukratko, neprolazni modni klasik koji je uvek poželjan.

4. Pravilno definisane obrve

Obrve daju ključnu notu licu, pa ukoliko su neuredne, pretanke ili predebele, mogu itekako uticati na tvoj izgled (setimo se samo Madone s početka karijere i predebelih tamnih obrva). Ukoliko se ne usudiš sama da središ obrve, najbolje je otići u kozmetički salon kako ne bi kasnije žalila...

(old_image)
5. Izražajne trepavice

Čak i one devojke koje ne vole puno šminke u svojoj kozmetičkoj torbici imaju maskaru. Duge i uvijene trepavice naglasiće lepotu oka i otvoriti pogled. Ne zaboravi da maskaru nakon tri meseca moraš da baciš.

6. Dobra podloga - dobar puder

Previše podloge za lice ili pogrešna nijansa pudera može potpuno upropastiti izgled. Pre kupovine, pažljivo odaberi nijansu koja odgovara tvom tenu (ni presvetla ni pretamna boja), a krajeve razmaži kako se ne bi video prelaz. Ukoliko tvoj ten nije prezahtevan, možeš da koristiš toniranu kremu ili samo korektor na kritičnim točkama.

Pogledajte još