Jovanović: Efes nam ostao dužan

"Čestitam ekipi Efesa, ostali su nam dužni i nadam se da ćemo se sresti ponovo ove sezone da im, ako možemo, vratimo dug", rekao je Jovanović novinarima posle meča.

Partizan je izgubio u Istanbulu sa 67:58, a Jovanović je ocenio da je ova utakmica bila važnija Efesu nego njegovoj ekipi.

"Ovo je bila veoma važna utakmica za Partizan, a još važnija za Efes. Videla se nervoza, mi imamo slabiji šut za tri poena i ne uspevamo da ostvarimo nešto bolje procente, ali svoju igru pravimo preko visokih igrača", kazao je trener crno-belih.

On je pohvalio odbranu svoje ekipe jer je od "napadačke ekipe Efesa" u prvom poluvremena primila samo 30 poena.

"Gradimo igru na dva načina, jako agresivnom i preciznom odbranom, a drugi način je preko visokih igrača. Mogu da budem zadovoljan s obzirom da je Efes napadačka ekipa. U prvom poluvremenu su dali 30 poena, u drugom 37", rekao je Jovanović.

POGLEDAJ VIDEO: Savan opet zaustavio Partizan

Trener Partizana je kazao da je Partizan imao najlošiji procenat šuta iz reketa ove sezone.

"Nismo mogli da igramo bolje jer nismo imali realizaciju iz reketa, ovo je prvi put ovako slab procenat od 39 odsto. Mi smo ekipa koja je navikla da igra na visoke igrače, a nismo uspeli ni da iznudimo faulove igrača Efesa", ocenio je Jovanović.

Jovanović je istakao da se u trećoj četvrtini " i da je protivnik, posebno iz reketa, davao lake poene.

"U trećoj četvrtini presingom i agresivnijom odbranom ušli smo u problem sa organizacijom napada i oni su tu došli do nekih deset razlike. Mi smo to pokušali da stignemo i razlika se topila, ali nisu se poklopili kvalitetan napad i odbrana, imali smo propust i oni su dali lake poene, pre svega iz reketa", rekao je Jovanović.

Beta

Pogledajte još