Težak poraz Novaka Đokovića

Bio je to najslabiji meč koji je Đoković odigrao ovoj sezoni i prvi teniser sveta ni u jednom trenutku nije uspeo da bar malo pojača tempo i ugrozi izvanrednog Španca, koji je posle dve pobede obezbedio učešće u polufinalu.

U kojoj meri je Đoković bio inferioran vidi se iz podatka da je ukupno osvojio čak 22 poena manje od Ferera (41:63), a u osam gemova na servis protivnika osvojio je samo 11 poena. Zbog toga je u čitavom meču imao samo jednu priliku da napravi brejk, a ni nju nije iskoristio.

U drugom setu Đoković je praktično samo statirao na terenu i Ferer je bez ikakvih problema nizao poene. U sedam gemova u tom delu igre srpski teniser je osvojio samo 17 poena i u pojedinim trenucima je izgledalo kao da jedva čeka da se meč završi.

Više od polovine poena Ferer je osvojio zahvaljujući činjenici da je Đoković napravio čak 33 neiznuđene greške, pa je Španac tek povremeno bio primoran da odigra neki dobar udarac da bi poentirao.

Posle ovog poraza, Đoković može da se plasira u polufinale, ali to više ne zavisi samo od njega. Neophodno je da u poslednjem kolu pobedi Janka Tipsarevića, a da Tomaš Berdih izgubi od Ferera.

FoNet

Pogledajte još