Savan: Anđušić je mogao da preomi meč!

"Krucijalna pobeda za nas, uvodi nas u krug koji treba. Prva pobeda u Evroligi kod kuće, pobeda od neverovatnog značaja. Težina i značaj će se pokazati tek po ulasku u Top 16", rekao je Savanović novinarima posle meča u Istanbulu.

Anadolu Efes je pobedio Partizan sa 67:58, a Savanović je ocenio da je šut Danila Anđušića u trećoj četvrtini mogao da prelomi meč u korist crno-belih da je mladi bek pogodio.

"U sportu je psihološki momenat najbitniji. Posle dve vezane trojke Partizana, treća nije ušla. Da je Anđušić pogodio, to bi prelomilo utakmicu u njihovu koristi, mi bi klekli. Na promašaj smo vratili trojku, ostali u životu, odigrali vrhunsku odbranu koju imamo kapaciteta da igramo stalno", ocenio je Savanović.

Krilni igrač Efesa i reprezentacije Srbije nije želeo da prognozira ko će se kvalifikovati u narednu fazu Evrolige.

"Svi su pokazali da su svemogući, da sve rade. Partizan je prvi primer nečega što se ne dešava, da gubiš 20 razlike i dobiješ na kraju", zaključio je Savanović.

POGLEDAJ VIDEO: Efes - Partizan 67:58


Bek Anadolu Efesa Saša Vujačić rekao je da je dobra odbrana njegove ekipe, posebno na Nikoli Pekoviću, odlučila utakmicu.

"Mnogo važna utakmica, mnogo nervoze sa obe strane. Partizan ima jako dobru ekipu i imaju mogućnost, kao i mi, da idu dalje. Nismo igrali dobro u napadu, ali smo znali da sa odbranom treba da limitiramo njihove visoke igrače, pogotovo Pekovića, jer mnogo lopti ide na njega", kazao je Vujačić.

On je istakao da je agresivna odbrana u trećoj četvrtini dala prednost njegovoj ekipi.

"Ne volim da prognoziram, ali mislim da i mi i Partizan imamo kvalitetne igrače i videćemo šta će se desiti. Nismo odigrali briljantnu utakmicu, bilo je mnogo nervoze. Sada moramo da pobedimo dva puta za redom, što nam se još nije desilo", istakao je Slovenac.

Pogledajte još