Otvoren supermarket "Tuš"

Novobeogradski "Tuš" supermarket koštao je oko 3,9 miliona evra, a posao su dobila 52 radnika. Do kraja godine, pored 190 već zaposlenih, biće angažovano još 100 do 150.

Slovenački trgovinski lanac "Tuš", u vlasništvo najbogatijeg Slovenca Mirka Tuša, juče je otvorila prvi supermarket u Beogradu, tačnije, u Novom Beogradu i ovo je u roku od dva meseca treći supermarket u Srbiji. Nakon Somboraca i Novosađana, sada i Beograđani mogu da kupuju u "Tušovom" supermarketu, a kako je na konferenciji za novinare izjavio Aleksandar Svetelšek, generalni direktor "Grupe Tuš", do kraja ove godine u Srbiji će biti otvorena još tri supermarketa, i to u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Jagodini. U dugoročnom planu je, inače, izgradnja još 100 trgovinskih objekata. "Grupa Tuš" do sada je u Srbiju investirala više od 40 miliona evra, a samo u ovoj godini za investicije na međunarodnom tržištu namenili su više od 60 miliona evra. 

Novobeogradski "Tuš" supermarket koštao je oko 3,9 miliona evra, a posao je dobilo 52 radnika. Do kraja godine, pored 190 već zaposlenih, biće ančažovano još 100 do 150 radnika − najavio je direktor Svetelšek, posebno istakavši da će dogodine biti izgrađeno još dva-tri objekta u Beogradu, a u planu je izgradnja četiri "Tuš Planete", i to u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu." Grupa Tuš" je u Srbiji vlasnik više od 30 lokacija. U Makedoniji je otvoren tržni centar u Štipu, u toku je gradnja novog u Kumanovu, a u planu su u Skoplju, Bitolju, Đevđeliji i Strumici. "Tuš" ima supermarket i tri centra u Tuzli, Bijeljini i Brčkom, a u toku su radovi na objektima u Sarajevu i Doboju. Novobeogradski "Tuš" supermarket, na oko 3.000 kvadratnih metara, potrošačima nudi oko 14.000 artikala, od kojih su 80 odsto domaće proizvodnje i 20 odsto iz uvoza. Aleksandar Svetelšek je najavio da će se već na jesen i u Srbiji prodavati artikli pod robnom markom "Tuš". Već sada se razgovara s ovdašnjim proizvođačima kafe, mesa, mleka, vina, čokolade i još nekim proizvođačima čiji bi se proizvodi prodavali po ovoj robnoj marki. Ova robna marka neće potisnuti druge proizvode s rafova "Tuš" supermarketa.

U Srbiji postoji jaka konkurencija, ocenio je direktor Svetelšek i dodao da se konkurencije ne boje, ali je poštuju. Kada je reč o cenama hrane, po njegovom mišljenju, one će, nažalost, nastaviti da rastu, jer je malo resursa, a mnogo ljudi. U tom kontekstu je podsetio da u svetu ima više ljudi nego hrane, a rast standarda, posebno u Kini i Indiji, i te kako se odražava na rast tražnje hrane, što neminovno dovodi i do poskupljenja. Kada hrana poskupljuje, kaže direktor Tuš, ljudi, nažalost, okrivljuju trgovce. Po njegovom mišljenju, nema prostora za smanjenje marži i ako nje nema, nema ni svrhe da trgovine rade. Povodom otvaranja ovog supermarketa, "Grupa Tuš", koja se inače, pored trgovine, bavi i nekretninama, ugostiteljstvom, energetikom, ali i zabavom i rekreacijom, poklonila je odeljenju prve pedijatrije hematoonkološke službe Instituta za majku i dete ček u vrednosti 80.000 dinara, namenjen za potrebe dece koja su, kako kažu, uvek u središtu tradicionalnih "Tuševih" društveno odgovornih aktivnosti.

("Pregled")

Pogledajte još