Nastavlja se prodaja imovine "Godomina"

Centar za stečaj Agencije za privatizaciju zakazao je za 10. jul novu licitaciju, na kojoj će se prodavati deo preostale imovine smederevskog Poljoprivrednog kombinata "Godomin", koji je u stečaju od jula 2005. godine. Ovog puta, potencijalnim kupcima biće ponuđena dva vinarska podruma, u Smederevu i Kolarima, skladišta, zalihe sirovina i gotovih proizvoda, repromaterijal, kotlarnica i restoran "Mihajlovac" na autoputu Beograd − Niš. 

Početna cena za podrum u Kolarima s pratećim objektima, inventarom, opremom, garažom i kotlarnicom, kao i cisternom za mazut, te prečistačem otpadnih voda i zalihama repromaterijala iznosi 83,44 miliona dinara, a za Vinarski podrum u Smederevu, zajedno s građevinskim objektima, upravnom zgradom, flaširnicom i prodavnicom 82,9 miliona dinara. 

Pored toga, potencijalni kupci će za restoran "Mihajlovac", površine od 435 kvadratnih metara, biti u prilici da se nadmeću počev od 19,5 miliona dinara, dok će Semenski centar biti ponuđen po ceni od 85,9 miliona. Najzad, podno skladište "Godomina", površine od 2.620 kvadratnih metara, biće ponuđeno po početnoj ceni od devet miliona dinara. Inače, od aprila 2006. godine, kada je održana prva licitacija za prodaju imovine "Godomina", do danas ih je bilo oko 20.

("Pregled")

Pogledajte još