Vuk: Nisam stručan, ali volim tenis!!!

Stric vodećeg igrača na svetskoj rang listi Novaka Đokovića - Goran Đoković, takođe jednoglasno, izabran je za potpredsednika TSS-a umesto Radmila Armenulića.

Živojinović je izabran za počasnog predsednika TSS, dok je Armenuliću "kao večitom saveznom selektoru" pripalo mesto počasnog člana TSS.

(old_image)

Živojinović, nekada najbolji teniser Jugoslavije, svoju ostavku je obrazložio budućim obavezama u Dejvis kup komitetu.

"Moja ostavka je moja želja da se na drugi način posvetim radu u Teniskom savezu i da unapredim međunarodnu saradnju", rekao je Živojinović i zahvalio Upravnom odboru, kao i ljudima iz kancelarije TSS na dosadašnjoj saradnji.

Armenulić je bio jasan da ostavku podnosi "zato što je obećao".

"Skupština će nastaviti da radi u mirnom i prijateljskom tonu, a ja ću ostati u tenisu, jer me na to obavezuje prošlost", rekao je Armenulić.

Novi predsednik TSS Vuk Jeremić objasnio je da je vreme podela u Savezu prošlost i da samo "ujedinjeni i složni možemo da idemo napred".

"Ja ne mogu da kažem da sam stručan, ja samo volim ovaj sport. Od kada sam ga prvi put gledao, kada je Boba Živojinović igrao u Splitu, moja ljubav nije jenjavala", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, na Skupštini TSS "nema poraženih i pobednika".

"Mislim da će sada biti mnogo lakše privući sponzore. Ljudi su imali zadršku, zbog sukoba koji su postojali", rekao je Jeremić.

Upravni odbor danas pojačan je novim članovima i to su: generalni direktor Energoprojekta Vlada Milovanović, generalni direktor Interkontinentala Živorad Vasić, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, advokat Branislav Avramović, vlasnik građevinske firme "MBA Miljkovic" Branko Miljković i bivši direktor marketinga Telekoma Radislav Vulićević.

Sednici u beogradskom hotelu "Hajat" prisustvovalo je 57 delegata iz 106 klubova.

Beta

Pogledajte još