Nove tehnologije koje štede

U sklopu globalne kampanje koja se održava na svim kontinentima, kompanija "Siemens Enterprise Communications", koja važi za jednog od lidera i vodećih svetskih inovatora na polju komunikacionih rešenja namenjenih preduzećima i poslovnim korisnicima, predstavila je juče, u beogradskom hotelu "Hajat", u okviru konferencije "A Meeting of Open Minds", nove tehnologije kojima firme mogu da uštede u poslovanju do pet radnih sati nedeljno po svakom zaposlenom. 

Nenad Saković, generalni direktor tog preduzeća za Srbiju i Crnu Goru, kazao je na konferenciji za novinare da primenom tehnologije "objedinjene komunikacije (Unifield Communication) osim uštede, firme povećavaju i mobilnost, kao i sigurnost informacionih tehnologija". 

- Primena ovih rešenja smanjuje čekanje i ubrzava komunikaciju, čime svaki zaposleni nedeljno prosečno uštedi po pet sati. Zato je i investiranje u ova rešenja brzo isplativo, jer se mesečno po svakom zaposlenom uštedi 20 sati ili, uz prosečnu cenu rada od 10 evra, mesečna ušteda za kompaniju je 200 evra po zaposlenom - rekao je Saković. On je naveo da "objedinjene komunikacije" obuhvataju govorne i video-komunikacije, kol centar, mobiliti rešenja, sisteme objedinjenih poruka (instant, govorne i SMS poruke), konferencije i prikaz statusa učesnika. Prema Sakovićevim rečima, korisnici ovih rešenja mogu biti sva preduzeća, a u zavisnosti od veličine firme "objedinjene komunikacije" se prilagođavaju potrebama i zahtevima korisnika. 

On je dodao da u razvijenim zemljama većina kompanija koristi ovakve sisteme i naglasio da su i u Srbiji mnoge kompanije zainteresovane da ih uvedu u poslovanje. Preduzeće "Simens enterprajz komunikacije" osnovano je 2006. godine i u stopostotnom je vlasništvu kompanije "Simens". Ima oko 15.000 zaposlenih u više od 80 zemalja.

("Pregled")

Pogledajte još