Janko bolji od Novaka!

Đoković je bolje počeo meč i agresivno igrom uspeo je da oduzme servis protivniku u petom gemu da bi do kraja tog dela meča sačuvao prednost i poveo sa 1:0.

Ipak, posle nešto slabijeg početka Tipsarević je uspeo da uđe u ritam i u šestom gemu drugog seta uspeo je da dođe do brejka.

Svetski broj jedan uzvratio je u sledećem gemu ali je Tipsarević odmah nakon togao ponovo oduzeo servis Đokoviću i uspeo da stekne prednost koju je sačuvao do kraja tog dela igre i izjednači na 1:1.

Tipsarević je nastavio sa odličnom igrom i u trećem setu kada je u ranoj fazi napravio brejk da bi Đoković servirao za ostanak u meču u devetom gemu.

Svetski broj jedan tom prilikom uspeo je da spasi dve meč lopte ali je na treću poslao lopticu u mrežu pa je Tipsarević posle dva sata i sedam minuta došao do prve pobede na završnom turniru u Londonu.

I pored pobede Tipsarević neće nastaviti takmičenje dok će Đoković čekati rezultat večerašnjeg meča.

Ukoliko Čeh Tomaš Berdih pobedi Davida Ferera njih dvojica će se plasirati u sledeću rundu.

Ukoliko Berdih izgubi, onda će on Tipsarević i Đoković imati po jednu pobedu. Tipsarević će biti automatski eliminisan jer je odigrao meč manje a Đoković će proći dalje jer je savladao Čeha u direktnom duelu.

Beta

Pogledajte još