Dino Merlin razgalio Arenu FOTO i VIDEO

Dugo očekivani koncert Dina Merlina u Beogradu protekao je baš onako kako je trebalo. Znalo se da će, oni koji ga vole, doći na koncert i ispuniti Arenu. Bravo za ove druge koji su našli neku zanimaciju daleko od mesta događaja pa su nikad brojniji pripadnici policijskih službi tokom koncerta mirno nadgledali prostor oko hale bez potrebe za bilo kakvom intervencijom.

Svi koji su bili na sjajnom koncertu pamtiće, nažalost, način na koji su ušli. Očekivano pojačana kontrola na ulazima bila je katastrofalno organizovana pa su se po mrazu stvarali nepregledni redovi a koncert je kasnio 80 minuta. Novinari ? Posebna priča, nehumano ponašanje prema njima...

Pet minuta mraka i tišine pa zaglušujući aplauz! Dino Merlin je posle više od 20 godina opet tu i kreće „Ispočetka. „Dobro veče Beograde, dobro došli dragi ljudi“.

Stara „Zar je to sve što je ostalo“ je, u skladu sa tim kako prateći bend zvuči već duže vreme, nagovestila prearanžirane verzije hitova iz perioda bivše Jugoslavije a „Ja potpuno trezan umirem, pesmu koji je duži niz godina gospodar splavova i noćnih klubova, publika je radosno dočekala u izvođenju originalnog interpretatora. Buknulo je tada sve, „ne viđa se često ovakva Arena“, čulo se u hali.

Fotogalerija sa koncerta Dina Merlina

Nizali su se hitovi, u prvom delu koncerta je akcenat bio na novijem periodu a još snažnija erpucija oduševljenja je stigla sa prvim taktovima pesme „Smijehom strah pokrijem“.

Nestala je, konačno, sva nelagoda uslovljena brojnim negativnim komentarima, najavama desničarskih i kojekakvih drugih organizacija – prisutni su se oslobodili svih stega i prepustili pesmama koje su dugo čekali da čuju uživo.

Potpuno odgovarajući feedback je stizao sa bine od odlično usviranog benda i raspoložene glavne zvezde a pošto se sada Dino Merlin eksponira kao mirotvorac neizbežan je bio i gest u tom pravcu. Prve dve bebe rođene 25. novembra u Beogradu (Jovan) i Sarajevu (Ahmed) dobile su po zlatnik kao gest ljubavi i prijateljstva.

Što ti značim ja“, „Moj je život Švicarska, „Jel’ Sarajevo gde je nekad bilo, „Noćas nešto lepo treba da se desi“, „Danas sam OK...Sve se pevalo u glas, tačnije u 18.000 glasova.

VIDEO sa koncerta Dina Merlina

Nešto se, ipak, čekalo – pomalo neobična koncepcija je sve goste grupisala u drugi deo koncerta. Vesna Zmijanac na „Jorgovanima“ i „Supermen“ Željko Joksimović su se podrazumevali - prijatno iznenađenje je bila Ivana Banfić koja jeste pomalo zaboravljena ali duet „Godinama“ nikako ne. Ušunjala se u listu i jedna lepotica što je „Deset mlađa“ pa se nadovezala „Sve je laž“ i bilo je vreme da se muzičari prvi put poklone publici. Učinili su to još dva puta ali binu nisu napuštali pa je sve proteklo „u cugu“, bez klasičnih biseva.

Dva sata i 40 minuta muzike je emotivnu katarzu doseglo u veličanstvenom momentu bez instrumenata. Balada koja je u repertoaru Merlina evergreen „Lažu me“ nije, po ukusu publike, dovoljno dugo trajala pa ju je samoinicijativno produžila „a capella“ ponavljanjem refrena. „Ako me ikada sretneš“ je definitivno zaokružila prvo sretanje Edina Dervišhalidovića sa beogradskom publikom u ovom veku. Sretanje koje je, iznenađujuće, prošlo bez UB 40 dugoročne pozajmice „Mesečina“ i još nekih udarnih hitova iz rane faze („Teško meni sa tobom“, „Nek’ padaju ćuskije“) ali – biće još dva koncerta, samim tim i mogućnosti da se prošara po set listi. Dino je to na svoj način najavio: „Sutra smo već ponovo tu i prekosutra smo tu i zauvek ćemo ostati“.


Pogledajte još