Počinje NBA liga, Peković ostaje još dve utakmice

Kako su preneli američki elektronski mediji, sastanak je trajao više sati, a završen je u tri ujutru, po lokalnom vremenu. Sada je ostalo da ga odobre vlasnici i sindikat igrača. Komesar lige Dejvid Stern rekao je da je optimista i da veruje da će liga početi 25. decembra. Svi timovi trebalo bi da odigraju po 66 utakmica u ligaškom delu sezone.

Ova odluka uticaće i na brojne evropske klubove u kojima nastupaju i NBA igrači, pa tako i na šampiona Srbije i regiona Partizan, koji će tako ostati bez svog najboljeg igrača ove sezone Pekovića.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je agenciji Beta da je iz medija saznao o sastanku, kao i da klub zvanično nije obavešten ni o čemu.

"Jutros sam pročitao i znam koliko i vi. Videćemo sutra prekosutra kakvi su dalji koraci. Sigurno je samo da će Peković igrati sutra (protiv Hemofarma u Jadranskoj ligi) i protiv Makabija", rekao je Todorić.

Prema sporazumu NBA igrača koji su otišli u Evropu, košarkaši imaju rok od 10 dana da se jave u klub od kada se zvanično završi "lokaut".

Beta

Pogledajte još