Hip-hop festival "Svi kao jedan"

Gužva oko Marakane, gužva kod Arene... Gužva je u subotu uveče bila i na Dorćolu, u hangaru kod Beka. Hip-hop festival.

Mnoštvo učesnika raznih generacija, od old school-a do novih snaga, a prostor – potpuno adekvatan za takvu manifestaciju.

Organizatori, „Brejnstorming“ i „Kobazz entertejnment“ nisu mnogo polagali na reklamu i to se pokazalo kao pametan potez jer se vest o ovom događaju brzo proširila među obožavaocima ovakvog zvuka pa je više od 1.000 njih u punom hangaru potpuno opravdavalo naziv festivala.

Pozdravljen je, hiphoperski rečeno, „uz mnogo bukeeee“ stari, dobri Vudu Popaj, tehnički problemi ga nisu sprečili da nas podseti na čuveni „Karantin“. „Radenkooo, Radenkoooo...“, pohvalio se jedan šaljivdžija da zna Popajevo pravo ime.

Prostor je već oko devet uveče bio ispunjen kapama, kačketima, kapuljačama, složno su se „pevali“ i tekstovi manje afirmisanih izvođača a znanje, doduše drugačije, morali su da ispolje i novinari uoči ulaska u hangar. Da bi razlikovali prave predstavnike sedme sile od „padobranaca“, organizatori su testirali pitanjem vezano za firmu koju predstavljaju. Tačan odgovor je donosio ulaz.

Gru se za to vreme slikao sa obožavateljkama – jeste okoreli Partizanovac ali nije pravio pitanje da pred aparatom prigrli i jednu devojku sa crveno-belim šalom i uteši je posle 0:2 u derbiju. „Robin Hood“, još jedno čuveno ime devedesetih, servirani su kao iznenađenje. „Sad ćemo vas rasturiti“, najavili su i ispunili to a tek kada je na binu stigla T.H.C La Familia... Sve su se snage ujedinile tada, „nastala je prava ludnica“ – verno opisuje pesma.

Pojavili su se i reperi iz Leskovca i drugih krajeva Srbije, svi su bili „braća“ i tako do jutra. Došli su oni koji zaista vole i poznaju ovaj zvuk, kad je tako – prava atmosfera je zagarantovana pa sve to nagoveštava da bi „Svi kao jedan“ mogao da se razvije u hip-hop festival od ugleda.


Pogledajte još