Zvezda pobedila, Peruničić zadovoljan

Crvena zvezda i Porto su odigrali rezultatski uzbudljiv meč, u kojem su obe ekipe imale svoje bolje i lošije trenutke. U finišu meča domaći rukometaši su bili ubedljiviji i na kraju su sasvim zasluženo došli do prednosti od tri gola uoči revanša.

Veći deo prvog poluvremena Crvena zvezda je bila bolja. U 14. Minutu je vodila sa 9:5, ali je Porto u 22. minutu prišao na 11:10, a zatim i preokrenuo rezultat u svoju korist.

U nastavku meča gosti iz Portugala vodili su sa tri, četiri, razlike, ali su domaći rukometaši uspeli da izjednače u 52. Minutu na 23:23 i zatim preokrenu rezultat u svoju korist.

U poslednjih 10 minuta odlično je odigrao Božidar Nadoveza, koji je postigao osam golova, kao i Nemanja Sudžum (5 golova) i Nikola Dokić (4 gola).

Crvena zvezda je vodila sa 28:24, ali je propustila šansu da još više poveća prednost, pa je Porto u poslednjim sekundama smanjio prednost protivnika.

U porutgalskom timu Pedro Spinola je postigao sedam golova, a odlično je odigrao i pivotmen Tiago Roha - strelac šest golova.

Revanš meč igraće se 3. decembra u Portu.

Posle meča sportski direktor Crvene zvezde Nenad Peruničić, koji je na klupi zamenio suspendovanog trenera Igora Butuliju, rekao je da je zadovoljan pobedom u prvom meču.

"Porto na početku sezone nije igrao dobro, ali sada ponovo dominira u portugalskom prvenstvu. Zadovoljan sam pobedom, jer smo pobedili ekipu koja dobro zna šta želi", rekao je Peruničić.

On je dodao da Porto ima dobar tim, sa puno reprezentativaca I odličnog trenera Ljubomira Obradovića i da mu je pobeda zbog toga
još draža.

"Igrači Crvene zvezde su najzaslužniji za preokret u finišu utakmice, jer se nisu predali i verovali su do kraja da mogu", rekao je Peruničić.

Sportski direktor crveno-belih istakao je da njegov tim neće putovati u Portugal sa "belom zastavom".

"Mi ćemo ići na revanš da pobedimo. Mislim da imamo snage za to. Očekuje nas još jedan žestok okršaj i sigurno je da se nećemo unapred predati
", rekao je Peruničić.

Beta

Pogledajte još