Uskoro izbori u Zvezdi!

"Ne možemo tek tako da odemo i da ostavimo klub na ulici... (Predsednik Vladan) Lukić će razgovarati sa članovima Upravnog odbora i doneće odluku kada će biti raspisani izbori, a to će biti verovatno u zimskoj pauzi", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Zvezda je u subotu poražena od Partizana (0:2) posle čega je došla na sedam bodova zaostatka za "večitim" rivalom i liderom na tabeli.

Klub je najavio da će se novinarima danas obratiti sportski direktor Ivan Adžić, ali je Stefanović rekao da će se to desiti "narednih dana".

"Ne tražimo mesece, veh nekoliko dana da razgovaramo i donesemo odluke da li će biti promena", rekao je Stefanović.

On je kazao da niko iz aktuelne uprave nije "rođen sa foteljom" i da će zato svoj mandat dati na razmatranje navijačima.

"Ova uprava nije došla u Zvezdu iz interesa. Angažovani su stručni ljudi, koji znaju svoj posao, ali ne mogu ja da šutnem i dam gol", dodao je generalni sekretar crveno-belih.

Stefanović je naveo da je najveći problem u funckionisanju kluba nedostatak novca.

"Budžet kluba je smanjen, jer se (Evropskoj fudbalskoj federaciji) UEFA plaćaju dugovi iz prošlosti. Ostalo je još oko milion, milion i po duga", rekao je on i naveo da niko od igrača Zvezde nema godišnju platu veću od 250.000 evra.

Prema Stefanovićevim rečima Zvezdi je za "normalno funkcionisanje" potrebno "nekoliko desetina miliona evra". On je ocenio da bi klub to mogao da obezbedi za "godinu do godinu i po dana, koliko treba da se završe programi koji su započeti".

"Videćemo da li ćemo ih mi završiti ili neko drugi", dodao je Stefanović.

Generalni sekretar Zvezde je kazao da veruje da bi ruska kompanija Gasprom i drugi sponzori kluba mogli da ulože potreban novac u narednih nekoliko godina.

Stefanović je kazao da je "najveći uspeh aktuelne uprave Zvezde to što se nije dodatno zadužila".

"Rupa je bila ogromna kada smo došli. Sada je malo manja, ali najbitnije je da je porasla vrednost igrača. Ekipa koju smo zatekli vredela je 450.000 evra, a sada vredi 20 miliona.... Prvi put posle dve i po godine imamo milionske ponude za igrače", dodao je on.

Portparol crveno-belih Marko Nikolovski kazao je da će se javnosti narednih dana obratiti i predsednik kluba Vladan Lukić i sportski direktor Ivan Adžić.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.