Incidenti na derbiju su bili režirani!

Zadovoljstvo u Partizanu posle nove pobede na “Marakani”, jesenje titule i velikih sedam bodova prednosti nad Crvenom zvezdom, s razlogom nije potpuno.

Iako predsednik Dragan Đurić nije želeo da ide na “Marakanu” jer se “tamo ne oseća prijatno” već je meč gledao u Humskoj, ni 48 časova posle utakmice ne može da razume skandaloznu organizaciju susreta.

Da je neko dozvolio da se igrači crno-belih osećaju nebezbedno, da ne mogu da odu u svlačionicu, da godinama postoji problem Zvezdinog tunela...

- Sve je to neko režirao, nije bilo ni TV prenosa na Prvoj da narod to vidi, ali ja neću time da se bavim, postoje organi kojima je posao da to istraže. Pre svih, mislim na FSS i Zajednicu superligaša i to u saradnji sa upravom Zvezde jer ne želim da verujem da su oni uključeni u sve to. Incidenti na ovom derbiju ne smeju da se bace pod tepih, jer ako se problem sad ne reši, ne smem ni da zamislim šta bi moglo da se dogodi na prvom sledećem derbiju na “Marakani” - pita se Đurić.

Nije izrečeno ni deset odsto onoga što se tačno dogodilo, ukazuje prvi čovek crno-belih.

Ne opravdavam ”Grobare”

Ni “grobari” na “jugu” nisu mnogo zaostajali sa pirotehnikom, zapalili su plastičnu ciradu na atletskoj stazi, polomili stotinak stolica... - Neću da opravdam destrukciju, lomljenje i paljenje, ali se pitam i kako je pored tolikih mera obezbeđenja dozvoljeno da se na “jug” unese pirotehnika?

- Sva nefudbalska događanja počela su još od dolaska naše ekipe na stadion, Stanojević nije želeo da priča o golgoti kojoj su bili izloženi on i naš mladi tim. Želimo u Evropu, dovoljno je samo da pročitate izveštaje nemačkih i italijanskih novina i biće jasno da su oni šokirani viđenim. Ni u Hondurasu se ne događa da protivnička ekipa ne može da ode na poluvremenu u svlačionicu. Takva situacija nikad ne može da se dogodi na stadionu Partizana, bar dok sam ja predsednik.

Uveren je čelnik šampiona da je većina ljudi bila šokirana vansportskim zbivanjima, a pogotovo “zvezdaši”.

(old_image)


- Zvezda ima asove, legende i priznate, poznate navijače i ja tvrdim da je njih 99 odsto bilo zgroženo. Crveno-beli imaju problem i ja verujem da će ga rešiti. Sve ovo pričam ne da bih potpaljivao vatru već da bih smirio tenzije i dozvolio Zvezdi, FSS i Zajednici da reše trajno problem organizacije derbija.

Iz današnje perspektive, Đurić priznaje da mu je odluka da stane iza Krstajića i Stanojevića posle ispadanja iz Evrope znatno draža.

Stanojević može da ode...

Ukoliko bogati “istočnjaci” istraju u nameri da dolarima privole Aleksandra Stanojevića da napusti Humsku, predsednik Đurić mu neće praviti problem. - Partizan je svima izlazio u susret kad su dobijali prave ponude, Stanojević neće biti izuzetak. Sale nije pomenuo tu temu i moj odgovor je hipotetički. Sad nije momenat da pričamo o tome, on je trener Partizana.

- Sportski kolektiv ne može da se vodi kao neka kompanija, to sam tada ubeđivao svoje saradnike u Upravnom odboru i bio sam u pravu. U sportu ne smeju da se primenjuju radikalne mere, mora da se istrpi i veruje u ideju. Preuzeo sam rizik te odluke i drago mi je da smo sada na zacrtanom putu. Partizan je na derbiju samo potvrdio da je najbolji klub u zemlji.

Jesenja titula i izvesno sedam bodova neće menjati politiku kluba, u zimskom prelaznom roku neće biti velikih promena.

- Kupićemo ono što nam je potrebno i kroz prolećni deo formirati tim za Ligu šampiona. Oslonićemo se na našu školu jer je i derbi pokazao da naša deca imaju kvalitet. Klub će napustiti oni koji nisu uspeli da pokažu kvalitet, ostaće oni koji mogu da igraju Ligu šampiona. Mi ne moramo da na silu prodajemo ni Tomića, ni Kamaru, ni bilo koga. Prodaćemo samo one prvotimce za koje procenimo da je stigla prava ponuda, a da podsetim samo da Lazar Marković nema cenu i ostaje u Humskoj. Nećemo ponovo dozvoliti da ne igramo Evropu, zato moramo da napravimo pravi tim - uverava prvi čovek Partizana.

Izvor: novosti.rs


Pogledajte još