fbpx

Ljubavni tepih

Gornja polovina košulje raskopčana, vire dlakave muške grudi, kroz šumu se pomalja zlatan lanac debeo kao prst. Čovek s ljubavnim gnezdom ili tepihom  - tako je nekada nazivan seksi muškarac sa "dovoljno" muških hormona. Kad je već "dovoljno", onda treba i da se vidi. Baš kao i zlato koje oličava bogatstvo. Važilo je - ako je ćosav... to ne garantuje strast. Da li dlake uopšte garantuju vrelinu ljubavnog zagrljaja i dobrog seksa? Naravno da ne. 

Nema garancija, kažu seksolozi. Ima kombinacija, hemije... A pravila? Teško. 

Seks bez dlaka 

Ono što je nekada smatrano nedovoljno muškim i sasvim neprivlačnim, kao na primer, ćosav muškarac, danas ne samo da ne predstavlja nikakvu prepreku već je i preporučljivo. 

Obrijano na sve strane. I muško i žensko. I ne samo obrijano, već i depilirano - odnosno počupane dlake sa svih delova tela. Od obrva, preko poprsja, ruku, do nogu. Dlake su skroz aut i nisu  više seksi. Šta da rade one jadne brkate žene do kojih čudo Interneta i nove mode još nije stiglo? Ili mučeni Crnogorci iz vica koji po brkovima - liče na majku? 

Standardi lepote i privlačnosti, muške i ženske, definitivno su se promenili. A i nazivi. Nekad smo poželjnog muškarca zvali mačo, danas je to manje-više metro. Ne vozi ispod zemlje, ali je dobro izdepiliran. 

A tek žene sa šumom ispod pazuha ili "vunenim čarapama" na nogama. To što je nekada nekome bilo seksi, već dugo se smatra izrazito neurednim i krajnje neženstvenim i neprivlačnim. 

Žene nose brazilku. To je ime frizure, ali ne one gore, nego dole. To znači - nema dlaka. Uopšte. Muškarci kažu da im je to vrlo seksi. Ali ginekolozi ne preporučuju potpunu depilaciju. 

Jedna moderna devojka, koja je, naravno, skroz u skladu sa trendovima, znači - nosi brazilku, nedavno se od ginekologa vratila iznervirana jer ju je doktotorka izgrdila (umalo nije vratila sa pregleda) i rekla da dlake imaju svoju funkciju. Na njima se zadržavaju bakterije, kaže doktorka, i napominje da dlake zapravo prave zaštitu. 

Ima logike, ali šta kad sa dlakama, izgleda, više nema seksa? 

Šta je seksi?

I nije to jedino što se promenilo od nekad do danas. Obline, reljefno bogato obdareno telo koje pršti zrelom ženstvenošću... Sve to više nije seksi. Sad su u modi dečačke figure devojčica koje, u najboljem slučaju, odaju tek raspored kostiju. Standardi ženske lepote na strogoj su dijeti u poslednje dve decenije. 

Sve, od očiju, usta, nosa, grudi, stomaka, bokova, guze, bedara, listova, stopala danas ima svoj propisani ideal. A da bi svaki nametnuti kriterijum bio zadovoljen time se treba baviti i tome posvetiti. To vam je kao celodnevno zanimanje. Kako da budete seksi? Poželjni?

Ali ni kad sledite trendove niste sigurni da ste seksi. Jer ima i krajnosti. Eto, recimo, nekad se cenila prirodna lepota, a to je podrazumevalo prirodno obdarene devojke. Bujne grudi, bedra... Sada to više ništa ne mora da bude prirodno - sve može da se kupi. Kažu da su privatne klinike za plastičnu hirurgiju pune. Ako hoćete kod nekog od boljih i pouzdanijih hirurga, morate da zakažetemnogo ranije. I da platite nekoliko hiljada evra. Zavisi šta tražite. Nova usta, grudi, zatezanje...

A šta ako se u međuvremenu, dok čekate na red, promeni moda? Platite, a više niste seksi. Dođe, recimo, moda dlakavih i prirodnih. Kao s retro frižiderima, na primer. Da opet na ceni budu krupne, jake, dlakave žene koje mogu njivu da oru, decu da rađaju, konju rep da iščupaju... a i u seksu su haos?

E, pa, nema pravila i garancija. 

J. K.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.