Laušević o zločinu, kazni, besnilu i ludilu (video)

-Čitaoci treba da očekuju delo koje govori o zločinu, kazni, besnilu i ludilu, izjavio je direktor kompanije Novosti Manojlo Vukotić.

Na promociju u sali Jugoslovenske kinoteke, pred brojnom publikom, prijateljima, glumcima i javnim ličnostima, Vukotić je u rekao da žanrovski delo Žarka Lauševića nije autobiografija, dnevnik, ili roman, već sve to zajedno.

Snimak sa Lauševićevim govorom možete videti ovde.

Knjiga "Godina prodje, dan nikad" štampana je u 50.000 primeraka koji će se u prodaji naći na kioscima štampe od srede. Kompanija "Novosti" trebalo da objavi i drugi tom tog dela.

Vukotić je agenciji Beta rekao da knjiga Žarka Lauševića najverovatnije neće biti promovisana u Crnoj Gori, da taj dogadjaj ne bi bio povod i mesto za eventualne incidente.

Na promociji je emitovan i kratak snimak Žarka Lauševića i njegovokazivanje odlomka iz knjige, napisane u Americi gde taj glumac živi nakon odslužene kazne zatvora na koju je bio osuđen zbog ubistva dvojice mladića i ranjavanja trećeg u Podgorici 1993. godine.

Odlomke iz Lauševićeve knjige čitao je i glumac Branislav Lečić koji je rekao da to delo nije napisano da bi Laušević bio rehabilitovan, nego kao suštinska potreba jednog čoveka da se suočava sa samim sobom.

Pogledajte još